image_pdfimage_print

Cateva chestii legate de USR care ar trebui sa dea de gandit celorlalte partide politice dupa alegeri:
1. USR este a doua forta politica ca numar de voturi in Bucuresti (cu aproximativ 25%) din voturi, fata de 38% PSD, respectiv 12% PNL. Daca USR nu face compromisuri, cam asta e viitorul politic al Romaniei.
2. USR castiga diaspora cu 27%, la distanta mica de PNL cu 26%, pe fondul insa a unei prezente dezastruos de mici.
3. Din 43 de judete (am numarat si diaspora ca un judet), USR obtine scor peste 5% (pragul de intrare in Parlament) in 24, ceea ce inseamna ca geografic vorbind, mai mult de jumatate din judetele au votat pentru prezenta USR in Parlament.
ALDE, celalalt partid nou infiintat sta mai bine la capitolul distributie in teritoriu cu 30 de judete care au votat in proportie de peste 5%
4. USR obtine scoruri dezastruoase (0% in Harghita, 1,8% in Covasna) sau sub 5% in Satu Mare sau Bihor in judetele cu populatie maghiara. Mures si Salaj sunt exceptii, dar aici scade si ponderea maghiarilor in populatie.
De ce scriu despre USR, pentru ca sunt un nou pol de putere in peisajul politic romanesc. Voi reveni asupra subiectului.


Ținem legătura pe mail?

Dacă îți place articolul te poți abona la newsletter-ul și vei primi mail, odată pe săptămână cu ce articolele am scris. Fără spam! Fără mizerii!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]


Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *