Voluntariat la Primăria Sectorului 1

image_pdfimage_print

Cel mai bogat sector al celui mai bogat oraș din România vrea oameni care să lucreze gratis:


Am văzut treaba asta prima dată aici, dar vă puteți convinge singuri că e reală chiar de pe pagina Primăriei Sector 1.

Cred că e destul de clar din denumirile posturilor că nu e vorba de posturi entry level / debutanți în meseriile respective. De exemplu la rolul de expert accesare fonduri europene e ditamai pomelnicul de cerințe ale postului și pretenții de la candidat, inclusiv:

• Expertiză dovedită în accesarea finanțarilor nerambursabile/ managementului de proiect/ scrierea cererilor de finanțare;

De ce ar veni o astfel de persoană să facă voluntariat la Primăria Sector 1? De ce ar accepta să nu fie plătită pentru un post foarte solicitant (vedeți lista de cerințe) care necesită multă muncă? Nu e un pic ciudat?

Oare chiar atât de rupți de realitate sunt oamenii care au postat chestia asta încât să nu înțeleagă că astea nu sunt posturi de voluntariat? Sau e atât de mare sărăcia la Sector 1?

Pentru context, Primăria Sectorului 1 a avut un buget de 2,2 miliarde RON în 2020, la egalitate cu bugetul Timișoarei de anul trecut și mult peste bugetul Clujului. Nu văd cum ar putea fi vorba de lipsa banilor pentru a băga posturile astea la voluntariat.

Sau e ceva aici care îmi scapă? Nu știu de voi, dar dacă cineva chiar ar veni la interviurile astea eu mi-aș pune serioase semne de întrebare cu privire la intențiile lor. De ce ar veni un om calificat, care poate obține bani buni pentru meseria pe care o practică să muncească gratis?

Nu în ultimul rând nu pot să nu fac o remarcă totuși, oare Dan Barna nu are timp să facă un pic de voluntariat la Sector 1 pentru postul ăla de expert accesare fonduri europene?

Spune și altora

3 Comments

  1. Dacă avem partid ONG (USR), de ce nu am avea și primărie ONG?

    1. Corect. Abia astept sa vina valul de aplicatii de la oameni super profesionisti care vor sa faca voluntariat la PS1 si sa vad ce mega succes vor face.

  2. Uite aici voluntariat tip surplus tehnocrathttps://www.g4media.ro/valeriu-nicolae-despre-prezenta-lui-dragos-tudorache-dragos-pislaru-alin-mituta-ionut-mosteanu-si-vlad-voiculescu-in-ca-urile-unor-companii-de-stat-in-timpul-guvernului-tehnocrat-este-imposibil-c.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *