USR a uitat cum se face opoziție

image_pdfimage_print

Știți vorba aia cu: ”O poză face cât 1,000 de cuvinte”?

Postarea originală o găsiți pe pagina de Facebook a USR sector 5, dar nu știu de ce am o bănuială că va dispărea la un moment dat.
Haideți să vedem ce e în neregulă cu postarea asta de pe facebook:

  1. Nu e amuzantă – nu văd cum ar putea să fie chestia asta amuzantă. Înțeleg 1 aprilie, ha ha, dar…nu e nimic amuzant în ea.
  2. E creată de un partid politic care se vrea serios – iar asta e un mare problemă, pentru că nu poți fi luat în seamă ca partid politic cu faze de genul ăsta. O imagine bună în politică se construiește cu greu și se pierde cu o ușurință uluitoare. Un partid politic care vrea să fie luat în serios nu are voie să posteze astfel de chestii.
  3. E o greșeală uluitoare de comunicare – Liviu Dragnea, până la o nouă condamnare rămâne un om nevinovat. Prerogativele sale în stat sunt în linie cu legea pe care USR pare că o uită. Atacul ăsta nu e doar ieftin și ineficient ci și o greșeală uluitoare de comunicare, având în vedere că Liviu Dragnea nu încalcă nici o lege în prezent.
  4. Poate deschide cutia pandorei – Fie că ne place, fie că nu, Liviu Dragnea e președintele principalului partid din România. Al treilea partid din stat ca număr de voturi spune, în glumă, că a fugit în Brazilia. Haideți să facem altfel, dacă PSD publică pe facebook ”în glumă” un text care spune că DNA tocmai l-a săltat pe Cristian Ghinea pentru nereguli în perioada în care era ministru? Mai râdem sau ne ofuscăm și începem să o băgăm pe aia cu fake news și intoxicare? Stai, dacă o face USR e glumă, dacă o face PSD e fake news?
  5. S-au folosit de imagini fără permisie – Iar ăsta e un punct sensibil, pentru că s-au folosit de logo-ul Antena 3 fără permisie, de fotografia unei persoane care lucrează acolo, cel mai probabil fără permisia lor. Cum ar fi să te trezești într-o dimineață că PSD ți-a folosit poza ta într-o campanie anti DNA? După care oamenii ar spune: ”stai boss, calmează-te! era doar o glumă!” Ai gusta gluma asta? Ai zice: ”ok, dacă e doar o glumă, e în regulă, nu mă supăr”? Dacă Antena 3 îi dă în judecată are șanse bune de a câștiga procesul.

USR ar trebui să înceteze cu postări de genul acesta și să își facă treaba pentru care au fost aleși și sunt plătiți, în loc să le ia pâinea de la gură celor de la Times New Roman.

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *