Următorul Prim Ministru trebuie să fie tot de la PSD

image_pdfimage_print

Update
Am avut dreptate în postarea asta și Iohannis a numit Prim Ministru tot de la PSD. Dacă vrei să înțelegi de ce a luat decizia asta aruncă o privire pe postarea asta:
Decizia lui Iohannis explicată
Dacă vrei să înțelegi care e logica numirii unui Prim Ministru tot de la PSD citește mai jos


Imaginea de mai sus e dintr-un sondaj Hotnews și îmi arată cât de puțin înțeleg românii politica. De fapt, românii se pricep atât de tare la politică încât de aproape 30 de ani de zile aleg aceeași oameni să conducă țara.
De ce spun asta?

Pentru că PSD are majoritatea nu pentru că sunt hoți sau șmecheri cum cred unii ci pentru că sunt cel mai bine așezat partid politic din România și, fie că ne place, fie că nu, în cazul unor alegeri anticipate vor obține din nou majoritatea (alături de sateliții lor). Ce mă enervează însă e că va începe un val de văicăreli în media și pe facebook zilele astea când o grămadă de oameni se vor simți dezgustați de decizia probabilă a lui Iohannis de a numi un nou prim ministru din partea PSD.

De ce mă enervează văicărelile astea? Pentru că alternativa la văicăreli e scenariul următor:

Iohannis numește prim ministru care nu e pe placul PSD-ALDE (de 2 ori). Parlamentul decide să îl suspende pe Iohannis iar până la referendum Tăriceanu îi ia locul și trece repede prin Parlament și apoi aprobă orice lege vrea PSD / ALDE, inclusiv alea cu justiția. E irelevant dacă suspendarea reușește sau nu (probabil că vor eșua), ce e important e să fie Tăriceanu interimar suficient de mult timp încât să poată să își facă de cap.

Alt scenariu:

Iohannis propune un premier din afara PSD și acesta e acceptat de Parlament. Chestia asta se întâmplă doar cât timp PSD poate conduce România din umbră și critica guvernul, revenind într-o opoziție cu majoritate parlamentară. Rezultatul? PSD câștigă prezidențialele.

E mai ok așa? Sau mă apuc de pe acum și scriu articolul în care îi înjur pe ăia care au preferat să meargă la schi în Poiana Brașov decât să meargă la vot. Da, da, e vorba de aceaiași oameni care declară că nu votează pentru că sunt prea scârbiți de situația politică, dar apoi se plâng că nu au autostrăzi și că vor o țară ca afară.

Trebuie înțeles că PSD e din punct de vedere electoral într-o poziție ok acum. La final de an în schimb s-ar putea ca ROBOR-ul și prețurile să fii urcat la un nivel suficient de mare încât să genereze nemulțumiri și oamenii să iasă la vot.

De ce spun asta? Pentru că oamenii, în România, votează doar când sunt nemulțumiți de ceva concret. Românilor nu le plac (încă) lucrurile abstracte, precum justiția, echitatea socială, drepturile omului și alte chestii din astea care nu țin de foame. De asta nu se strâng decât câteva mii de oameni la proteste și majoritatea în București! Celorlalți nu le pasă de justiție pentru că e un concept prea abstract pentru ei!

Știți de ce le pasă în schimb? De ratele la bancă! De salarii neplătite! De mâncare scumpă! De aceea vă spun de pe acum: dacă mâine se organizează alegeri parlamentare PSD nu pierde mai mult de câteva procente raportat la alegerile din 2016 (5% cu mult optimism)! Alegerile anticipate sunt inutile în momentul de față pentru că rezultatul va fi același: PSD + ALDE + UDMR = Love!

Așa că lăsați PSD să mai ardă încă un Prim Ministru, în speranța că la un moment se satură de Dragnea și scapă singuri de el!

Și încă o chestie, Dacian Cioloș, în ciuda imaginii bune, e, în cele din urmă politician:


Critici precum cea de mai sus sunt normale pentru un politician deși, atunci când se trage linie, Cioloș nu mai e atât de rapid în a se implica în orice proiect parlamentar. Așa că nu vă faceți iluzii în privința lui, deși e probabil cel mai ok dintre politicienii din ziua de azi.


Ținem legătura pe mail?

Dacă ți-a plăcut articolul te poți abona la newsletter-ul și vei primi mail, odată pe săptămână cu ce articolele am scris. Fără spam! Fără mizerii!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *