De ce nu tratează premierul TAROM ca pe băncile fără profit?

image_pdfimage_print

Am și eu o curiozitate: Premierul Tudose vrea să trimită ANAF peste bănci pentru că nu au profit. Mergând pe logica asta, de ce nu trimite ANAF și la TAROM? Adică vorbim de o companie care de 10 ani nu a mai văzut cum arată profitul.

În tot acest timp concurența directă a TAROM (mă gândesc la Blue Air, Wizz Air), înregistrează profituri sau își extind cota de piață substantial.

Despre cele 2 mari probleme ale TAROM am mai scris:

În tot acest timp directorul interimar al TAROM spune că firma pe care o conduce nu are pierdere ci ”lipsă de venituri”:

În altă ordine de idei, cele 104 milioane de lei pierdere sunt de fapt o lipsă de venituri. Costurile acestei campanii sunt la fel ca în anul 2016, la fel ca în anul 2015, adică avem tot 2000 de salariaţi aproape, plătim aceleaşi state către stat şi către celelalte autorităţi aeronautice, cum sunt taxele de survol şi aşa mai departe.

Ba mai mult, se laudă că a achiziționat 2 aeronave noi:

Ce am făcut pentru acest lucru? Am adus două avioane noi, pe care le-a văzut toată lumea, printr-o pocedură publică, printr-o procedură transparentă, avioane care în luna iulie au făcut ca această companie să fie pe profit două milioane de euro, pentru că aceste avioane au operat la sfârşitul lunii iunie 2017.

Blue Air, în schimb a bătut palma cu Boeing pentru a cumpăra 6 avioane noi, la care se vor mai adăuga încă 12 luate în leasing.

Mă întreb, de ce aplică premierul Tudose aceeași logică și în lumea aeronauticii și nu trimite ANAF la TAROM pentru a verifica de ce, de 10 ani de zile,  compania nu înregistrează profit? E ok pentru firmele de stat să nu aibă profit, dar la bănci e musai în fiecare an?

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *