Sorin Ioniță e genul de om din cauza căruia a trebuit să emigrez

image_pdfimage_print

Știți de ce e România săracă și înapoiată?

Nu, nu e din cauza furturilor, se fură peste tot lume! Nici din cauza PSD! Nici a lui Soroș, reptilienilor sau iudeo masonilor din clubul Bildenberg sau de la Davos!

E DIN CAUZA OAMENILOR!

Și când spun oameni nu mă refer la cei din guvern sau administrație deși, dacă ar fi bărbat, statul român ar fi genul care ți-ar scotoci prin geantă pentru bani de țigări și bere.

Nici vecinul ăla nesimțit care aruncă gunoiul pe geam deși pubela e la 3 metrii de bloc nu e principala problemă a României. Nici amicul ăla care ți-a cerut bani spunând că e pentru operația bunicii lui și apoi nu îți mai răspunde la telefon. Nici măcar colega de birou care iese la protest, dar nu la vot. Nope, nu ăștia sunt problema nr. 1 a României!

Ăștia sunt ușor adus pe calea cea dreaptă cu toate că sunt într-adevăr toxici și cu timpul înveți să te ferești de ei. De exemplu:

 • te duci la medic la privat și scapi de doctori șpăgari,
 • îi torni un sac de gunoi pe preș ăluia care aruncă totul pe geam
 • nu mai împrumuți bani la nimeni ci dai doar la cerșetori (măcar acolo știi că se duc pe femei și băutură)

Adevărata problemă a României sunt acei oameni pe care Paul Krugman îi numea ”very serious people” sau ”oameni ff serioși” cum o să îi numesc eu.

Unul dintre ei e Sorin Ioniță și poate îl cunoașteți de pe facebook unde e foarte activ.

Ce sunt oamenii ff serioși?

În România ei sunt oamenii care nu vor PSD, dar nici nu au chef de soluții adevărate, care implică schimbare, ci mai de grabă ar vrea ceva de spoială. Nu contează că soluția lor e la fel de ineficientă ca guvernarea PSD, dar logica lor e că ”măcar nu e PSD” și e mai prezentabil.

Ei sunt oamenii care:

 • le explică altora atât cum stau lucrurile, dar și cum ar trebui să stea.
 • nu admit să fie contraziși pentru că adevărul lor e singular și nu admite discuții sau nuanțe.

Ca și orientare îi veți vedea peste tot, de la stânga la dreapta. Dar eu vorbesc aici doar de cei de dreapta, centru dreapta.

Imediat ce PSD iese de la putere (real sau doar o retragere falsă de tip ”punem tehnocrați”) în România oamenii ff serioși invadează scena politică și civică. Prin urmare, în loc să avem parte de o schimbare adevărată, ne alegem cu fețe noi dar și cu măsuri cărora le lipsește substanța și coerența. Acești oameni de fapt mimează schimbarea și sunt o exemplificare perfectă a zicalei: ”pe afară vopsit gardul”…știți voi.

Ei bine, ei sunt oamenii din cauza cărora am plecat din România. Cu PSD-ul înveți să trăiești pentru că ai speranța că, la un moment dat, nu vor mai fi la putere. Drama interioară apare în momentul în care vezi că oamenilor care ar trebui să aducă schimbarea le lipsește substanța și coerența. Totul e de fațadă și schimbarea e de fapt spoială.

În scurtele perioade în care PSD nu a fost la putere oamenii ff serioși au reușit să pună bețe în roate progresului în România la concurență cu PSD-ul.

Exemple de oameni ff serioși din politică

Cel mai bun exemplu de om ff serios e Călin Popescu Tăriceanu, un om a cărui singură competență politică este că arăta decent în costum acum ceva ani. Ei bine, în România asta e suficient pentru a deveni premier și apoi a conduce un partid nou înființat în Parlament și a deveni parte din coaliția de guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu va rămâne în istoria României cu performanța de a băga economia României în cea mai gravă criză economică a sa din ultimii 30 de ani fix în anul următor celui în care România a înregistrat cea mai mare creștere economică din ultimii 30 de ani.

Și cu toate astea lumea îl place în continuare, lumea îl votează în continuare! Ba înainte de a asocia direct cu PSD-ul mulți din spectrul de dreapta din România încă îl dădea drept exemplu pozitiv.

Am avut ani de zile probleme în a înțelege cum e posibilă treaba asta la un electorat relativ educat raportat la media națională. Ei bine, pe 4 aprilie 2018 am găsit răspunsul la dilema mea:

În politica din România nu contează ce faci atât de mult cât contează cât de bine arăți în poze / pe cameră. Poate o să râdeți și o să spuneți că e o chestie evidentă, dar nu…nu e.

Motivul pentru care Călin Popescu Tăriceanu e încă relevant e faptul că pare un om serios. Stă costumul decent pe el, nu se hlizește, având tot timpul un ton afectat și o mină serioasă și cam aia e. Nu e nevoie de mai mult!

Haideți să o luăm altfel: Care au fost primele chestii reproșate premierului nr. 3 al guvernului PSD, doamna Dăncilă?

 • Faptul că nimic din CV-ul ei nu o recomandă pentru funcție? Nu!
 • Faptul că nu s-a remarcat prin absolut nimic în Parlamentul European? Nope!

Primul lucru observat de cetățenii de dreapta anti-PSD a fost că are o coafură demnă de cataloagele de modă nord coreene. Apoi că face greșeli gramaticale atunci când vorbește.

Acum puneți pe Călin Popescu Tăriceanu în oglindă cu Viorica Dăncilă. Nici unul dintre ei nu are vreo competență anume care să îi recomande pentru postul de prim ministru. Și totuși imaginea lui Tăriceanu e considerabil mai bună pentru că nu face atâtea greșeli gramaticale și stă bine costumul pe el.

E trist, dar ăsta e nivelul de educație civică a publicului român, anti-PSD din anul 2018. Și te-ai gândi că e vorba despre masele mari de oameni de pe internet, publicul superficial. Ei bine nu, nu despre ei e vorba.

Care e treaba cu Sorin Ioniță?

Omul nu face politică, dar e foarte activ într-un ONG, de la înălțimea căruia explică muritorilor de rând cum stau lucrurile. Și el face parte din marea categorie a oamenilor ff serioși care nu vor PSD, dar nici nu au chef să își schimbe ei atitudinea, discursul, viața sau alte chestii din astea. Ar vrea ceva de spoială, ceva ce arată bine, dar să nu fie cu prea mare efort dacă se poate.

Haideți să vă explic la ce mă refer ca să nu credeți că sunt hater aiurea.

Nu am fost niciodată genul de om care să pună preț pe înfățișarea fizică a unui om sau pe ce fel de haine poartă. Am avut ocazia să întâlnesc oameni care arătau foarte dubios, dar care erau atât de simpatici de nu îți venea să mai pleci acasă. La fel de bine pot să spun că locul 1 în topul oamenilor pe care îi urăsc cel mai tare îl ocupă cineva care poartă doar costume care costă cât salariul meu pe o lună (din Anglia). Ba mai trăiesc și în cel mai LGBT friendly oraș din Marea Britanie și dacă merg pe stradă minim 5 minute vineri seara sunt șanse mari să dau peste un/o drag queen așa că mi se pare straniu să văd pe cineva că se ia de altcineva pentru felul în care arată.

Faptul că mi se fâlfâie de cum arată o persoană mă face să nu fac mișto de Viorica Dăncilă pentru coafura ei ci să mă uit la CV-ul ei politic, că acolo sunt chestiile care contează.

Ei bine, Sorin Ioniță e genul de om care se ia de alții pentru cum arată, nu pentru ce fac:

Putea să spună atât de multe chestii despre tipul din poză, dacă s-ar fi deranjat să facă un google search, dar a preferat să ne spună că:

are aerul ca tocmai terminase un puzzle cu peisaj de vara si flori, deci ceva competente ar fi. Eu m-as risca sa zic: pare genul fonduri UE. Nu-i enervati prea tare ca acus il muta la compania de autostrazi, sa se ocupe de centura Bucurestiului

Ha ha, ați prins glumele? terminase un puzzle pentru că e plin de mușchi și tatuaje deci nu are cum să aibă pasiuni de genul puzzle. Apoi mai e una despre cum ar putea să se ocupe de centura Bucureștiului, la fel pentru că tatuaje și mușchi, ha ha, moamă ce bune au fost astea două poante.

Eu însă stau ceva mai prost la capitolul glume așa că l-am întrebat pe Sorin Ioniță dacă face parte din fashion police, din moment ce e atât de pasionat de cum arată tipul din poză.

Și nu e vorba că tipul arată sau nu dubios, ci pur și simplu o întrebare legitimă: Dacă știi că a făcut chestii nașpa, de ce scrii despre cum arată? De ce nu scrii despre chestiile nașpa pe care le-a făcut?A vorbi despre coafura Vioricăi Dăncilă sau despre greșelile ei gramaticale nu ajută pe nimeni! Faptul că lumea a făcut mișto de Tănase (vă mai aduceți aminte de tipul ăla care a fost premier în a doua jumătate a lui 2017?) spunând că are față de bețiv cu ce a ajutat? Aia era problema lui? Winston Churchill băga whyskey și trabucuri la greu și a fost cel mai proeminent om politic al Marii Britanii din secolul XX. Și nici nu era vreun frumușel.

Dar uite așa cum era el a făcut mai mult pentru țara lui decât orice alt britanic. Cât de relevant era faptul că bea și fuma în draci?

A ataca un om pentru felul în care arată sau cum vorbește e lene intelectuală! Înseamnă că mintea respectivei persoane nu e capabilă să scoată mai mult de: ”hă hă, ce proastă e aia, nu știe să vorbească!” sau ”ha ha, ăsta e consilierul lui X, bă băiatule centura e partea cealaltă a orașului”.Dar e adorabil felul în care se eschivează Sorin Ioniță când e la luat la întrebări. De fapt, el nu a zis asta, el a zis altceva, îmi imaginez eu chestii…doar că nu mi le imaginez:


Și bineînțeles că atunci când oamenii ff serioși ca Sorin Ioniță rămân în pană de argumente pentru că tocmai le-ai dat cu propria postare în cap se coboară la nivel de preșcolari.

Nu știu dacă vă dați seama, dar tot ce a putut să mai spună în situația asta e că sunt idiot. Atât a putut să găsească în situația dată. Și pentru că omul nu admite ca alții să îl contrazică:

 1. mi-a dat ban
 2. m-a acuzat că aș avea cont fals pentru că postez odată la nu știu câte luni.

Contul meu nu prea are postări publice și cam tot ce dau share e doar pentru prieteni. Dar nu sunt naiv să cred că el nu știe de privacy settings, pur și simplu preferă să pară viteaz în ochii folowerilor săi: a învins trollul PSD care bătea câmpii (adică eu).

Nu știu dacă realizați, dar omul are nu știu câți mii de followeri și își dă cu părerea pe unde apucă pe teme care variază de la ce mai face guvernul la facebook și până la cum arată oamenii.

Sunt oameni care iau de bun ce zice el fără să treacă printr-un minim filtru critic!

De ce spun că din cauza oamenilor ca el am emigrat? 

Pentru că așa cum vă spuneam și mai sus, el și alții ca el vor fi cei care vor înlocui PSD la guvernare! Pentru că în loc să ne alegem cu oameni care văd adevăratele probleme ale României, ei râd de cum arată adversarii lor politici!

Dar oameni ff serioși ca Sorin Ioniță sau Tăriceanu, cu atitudinea lor zeflemitoare, cu argumentele lor de carton și imposibilitatea de a accepta că nu au dreptate mi-au răpit inclusiv speranța că se poate mai bine!

Nu, nu se poate mai bine, nu cu oamenii de acum! Nu cu persoane care dintre toate relele unui om, le văd doar pe cele care privesc înfățișarea lor. Doar după ce românii se vor maturiza și vor învăța să nu mai pună atât de mult preț pe haine, gramatică și coafură, vom putea avea oameni politici mai buni.

P.S: Și în cazul în care nu mă credeți pe cuvânt, și Vali Petcu l-a descris în niște termeni deloc simpatici în mai multe rânduri pe Sorin Ioniță, atunci când tipul a dat cu oiștea-n gard:

Spune și altora

2 Comments

 1. Update 16. 09.2021
  Uite-l peste 3 ani cum pledează pentru vaccinare obligatorie.https://www.b1tv.ro/eveniment/contre-dure-pe-tema-vaccinarii-obligatorii-in-direct-pe-b1-tv-daca-spui-ca-esti-discriminat-esti-prost-sau-ipocrit-reactia-lui-claudiu-tarziu-video-1060958.html
  La sfârșit a părăsit emisiunea.
  Ca să parafrazez
  Sorin Ioniță e genul de om din cauza căruia nu trebuie sa ma vaccinez😊.

  1. Nu stiu ce sa zic, mi se pare fabulos cum oamenii iau orice chestie si o zic in gura mare fara sa proceseze un pic situatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *