4 Comments

 1. Desi suna extrem de simplist as fi interesat sa iti vad punctul de vedere legat de ce masuri ar trebui luate pentru revitalizarea economiei in Romania, dar si in general. Care companii trebuie ajutate si care nu. Sunt curios cum vezi si masurile economice luate de tari precum US, UK, dar si Romania (e.g. suspendarea platii ratelor la banca pe o perioada de 9 luni).

  1. Am ezitat sa scriu despre asta pentru ca:
   1. In Romania momentan e haos pe partea de masuri: una se spune in conferinte de presa apoi iese complet altceva in OUG-uri
   2. In UK apar masuri noi de la o zi la alta
   3. Pana joi sau vineri SUA nu facuse absolut nimic in sensul asta.
   Am in plan articole pe tema asta, dar va dura un pic de timp pana reusesc sa ma lamuresc si eu ce fac tarile astea concret.

 2. Eu as vrea economie după coronavirus. Previziuni, cine va câștiga, cine va pierde, peisajul economic peste un an (atât cât crezi, nu-ți cer sa fii buffet).
  Dar în mare parte economie, de asta vin aici.

  1. E foarte dificil de facut previziuni pentru ca treaba asta depaseste taramul economiei si intra in medicina. Strict din punct de vedere economic nu va fi nici un castigator din povestea asta. SUA si UE vor intra in recesiune. China le va insoti cel mai probabil daca nu scoate niste iepuri din palarie (cui sa vanda chinezii daca americanii si europenii stau in carantina).
   Economic nu cred ca vor exista castigatori. Poate la nivel de imagine, militar, soft power, diplomatie sau altele, unele state sa iasa pe plus, dar economic toata lumea va iesi prost din chestia asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: