Cum un slogan cretin anti-PSD lucrează în favoarea PSD

image_pdfimage_print

Indiferent că ești pro sau contra minunatului slogan anti-PSD care circulă în online acum e imposibil să nu fii observat cum a acaparat online-ul. Nu reiau argumentele niciuneia dintre părți pentru că e o pierdere totală de timp, dar nu pot să nu observ cum discuțiile astea stupide ajută PSD.
Dar vai Daniel, cum poți spune așa ceva, uite cum se face PSD de rahat!
Aha…se face de râs în fața cui? În fața bulei de pe facebook care oricum nu era fan PSD? Îi pasă lui Nea Costică, telespectator fidel Antena 3 că nu știu cine și-a pus ceva pe plăcuța de înmatriculare? În primul rând că nici nu știe, apoi și dacă ar afla nu i-ar păsa. Deci toată vânzoleala asta e inutilă pentru el.
Dar pentru masele de oameni care nu urmăresc politica și nu votează. Credeți că discuțiile în jurul temei ”avem voie să înjurăm PSD sau nu?” o să îi facă să meargă la vot sau să le pese în general de politică? Nu, evident că nu.
Și atunci de ce există discuția asta cu numărul de înmatriculare? Simplu, pentru că atât sunt capabili oamenii să înțeleagă și să facă. Ăsta e nivelul de implicare civică al populației care e activă politic.
Știți cui îi convine teoria chibritului în jurul ideii de a înjura un partid sau altul? PSD-ului! Electoratul lor nu e afectat de discuțiile astea și cu opinia publică orientată în altă direcție își poate vedea de treabă. Apropo, ce se mai aude procedura de numire a unui nou procuror șef la DNA? A ieșit PNL și USR cu propuneri de modificare a procedurii, cu opinii referitoare la ce face Toader acolo prin refuzarea celor 4 candidați?

Avem zero virgulă ceva la sută creștere economică în trimestrul 1 2018, bugetul public se duce pe șușanale, deficitul guvernamental urcă puternic iar PNL și USR aruncă fakenews-uri irelevante și poziții de cât de nașpa e PSD în loc să vină cu un guvern din umbră care să propună măsuri concrete de corectare a derapajului. Știu, nu sunt ei la guvernare, dar un guvern din umbră ar arăta că au capacitatea de a guverna țara mai bine decât PSD. Vedeți asta pe undeva? Nici eu!
Altfel, scriu ca nebunul pe aici că de ceva timp avioane britanice apără cerul României pentru că România nu are avioane de vânătoare operaționale funcționale. La fel cum scriu că Guvernul Dăncilă se opune unei măsuri care ar duce la distribuirea de mai mulți bani micilor fermieri. Ați auzit PNL și USR să facă tam tam pe treaba asta? Nici eu!
Repet, cine câștigă din mizeria asta? PSD evident, pentru că are parte de liniște și nu trebuie să se străduie prea tare. Trebuie doar să pună pe cineva din când în când să facă sau să spună ceva stupid, apoi își vede de treabă în timp ce lumea rumegă aiurea fiecare os aruncat. Zău că nu mă deranjează că lumea înjură, dar ce sens are să faci DOAR asta? La ce te ajută? Unde sunt partidele din opoziție cu ceva poziționări pe temele economice arzătoare? Sau doar fake news-uri și propagandă ieftină pot?
Panem et Circenses cum ziceau romanii sau pâine și circ cum se spune pe plaiurile mioritice!


Ținem legătura pe mail?

Dacă îți place articolul te poți abona la newsletter-ul și vei primi mail, odată pe săptămână cu ce articolele am scris. Fără spam! Fără mizerii!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]


Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *