Săptămâna Referendumului pe blog

image_pdfimage_print

Săptămâna asta e cea de dinainte de Referendum. Așa că m-am gândit că e momentul perfect pentru a face anunța câteva modificări importante.

Părerea mea despre Referendum

Părerea mea e că indiferent de rezultatul Referendumului CpF va ieși câștigat pentru că va arăta partidelor politice că reprezintă un pol de putere. Schimbarea nu va fi una bruscă ci se va face gradual.
În plus, rezultatele unui sondaj de opinie pe tema opiniei publicului asupra subiectului pro/contra căsătorii homosexuale e net defavorabilă celor din tabăra pro.
Personal consider boicotul o greșeală tactică și cred că există un risc real ca pragul să fie depășit. La teama asta contribuie faptul că Referendumul se întinde pe 2 zile și sistemul de supraveghere a votului electronic nu va fi folosit.
Sper să mă înșel și Referendumul să nu treacă totuși…
Pe blog nu veți vedea postări despre Referendum săptămâna asta ci voi profita de timp pentru a face următoarele modificări:

Referendumul și oamenii

Facebook a devenit un mediu extrem de toxic și nu mă refer la troli sau Gigel de pe internet. Văd oameni chiar ok care mă acuză de chestii fără să se obosească măcar să citească ce am scris. Sar ca arși la orice chestie care nu cade în șablonul lor și încep să aplice principiul ”cine nu gândește ca noi, e împotriva noastră”.
Nu mă deranjează să mă apă de troli și sunt obișnuit să fiu criticat și înjurat. Dar în același timp sunt un utilitarist convins și îmi dau seama că pierd minute bune certându-mă aiurea cu oameni pe internet.
Am 4 cărți interesante citite și de care aș vrea să vă povestesc în recenzii. Am alte 4 cărți și 1 comic pe care le citesc în paralel. Am 125 de idei de articole în ”ciorne” pe blog. Și mă bate gândul să vă povestesc mai multe despre experiența și viața mea în Anglia. Nu de alta, dar în weekend m-am plimbat printr-un submarin britanic folosit în Războiul Rece.
Așa că am luat următoarele decizii pentru săptămâna asta:

Pagina de Facebook a blogului va dispărea

De ce? Pentru că 90% din timpul petrecut pe pagină e pierdut pe următoarele chestii:

  1. Citit comentariul persoanei A în care mă acuză că am zis ceva ce nu am zis în 99% din cazuri
  2. Rugat persoana A să citească cu atenție ce am scris pentru că eu nu am zis Z, Y, sau X.
  3. Scris comentariu lung răspunzând persoanei A în mod civilizat și explicând chestii.
  4. Citit comentariu al persoanei A, B și C, prieteni cu A care mă acuză că am zis orice altceva în afară de ce am zis, că sunt PSD-ist, USR-ist deghizat, marxist, sexo-marxist, suporter LGBT, plătit de Soroș, omul lui Voiculescu, manipulat de Dragnea, idiot util al PSD, idiot util al RO+, idiot util al USR și așa mai departe.
  5. Moderat comentarii cu injurii și trimiteri în origini sau acuze de diverse feluri
  6. Jumătate din cei care comentează și-au șters comentariile în punctul acesta.
  7. Jumătatea cealaltă e somată de mine fie să și șteargă și să explice acuzele fie își ia ban
  8. Primit comentarii că le încalc dreptul la liberă exprimare care pentru ei înseamnă că pot să spună orice chestie le trece prin cap.
  9. Șters comentarii cu înjurături, aberații și alte minuni și dat ban.

Acum cu Referendumul, pe lângă chestiile de mai sus trebuie să mă mai cert și cu oameni ok care preferă să acționeze visceral în loc să privească lucrurile rațional iar asta doare un pic.
O să mă doară la trafic renunțarea la pagină. Într-o lună normală traficul de Facebook reprezintă 25% – 35% din trafic. Iar la nivelul ultimelor 12 luni a reprezentat 66,6% datorită unor articole care au devenit virale.
Am să dau un anunț și să invit lumea să urmărească blogul pe alte căi ca să am conștiința împăcată. Experiența însă îmi spune că puțini o vor face, dar sunt dispus să plătesc prețul dacă asta înseamnă că am să mă aleg cu mai mult timp liber.
Blogul va continua în nota normală și bineînțeles sunteți liberi să dați share la articole pe Facebook-ul vostru dacă vă face plăcere.

Modificări tehnice

Am avut ceva probleme cu firma care oferă servicii de hosting în ultima vreme, site-ul fiind indisponibil mai des decât mi se pare rezonabil. Și nu, nu e hosting gratis, prețul plătit nu e cel mai ieftin și nu doar blogul meu pică ci serverele lor cu totul. Am tichete ridicate cu ei, dar sunt sătul de aceeași placă.
Nu am o problemă dacă se întâmplă noaptea, dar o pățesc ziua în amiaza mare când lumea citește blogul. Așa că încerc să mut blogul la altă firmă de hosting.
Asta înseamnă că vor fi o grămadă de chestii care probabil se vor strica pe drum așa că blogul s-ar putea să nu fie disponibil în perioada următoare sau să arate dubios.
Sper ca săptămâna viitoare să fie totul ok.
De ce o fac acum? Pentru că lumea va fi preocupată de subiectul Referendum în timp ce alte subiecte vor fi neglijate. Așa că nu va observa nimeni lipsa mea.
Așa că în săptămâna Referendumului pe blog va fi liniște. Sper să ne auzim cu vești bune lunea viitoare!

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *