Coca Cola Exotic Mango și Coca Cola Peach (Piersici) – Review

image_pdfimage_print

Cine mă cunoaște personal știe că sunt fan Coca Cola și Pepsi. Nu fac parte din categoria de oameni care spune că una e mai bună decât cealaltă pentru că apreciez diferențele de gust între ele și le alternez. Ba mai mult, când merg prin țări străine îmi place să încerc sortimentul local din fiecare pentru că, în cazul în care nu știați, ambele branduri își adaptează gustul la cerințele piețelor locale.

Spre exemplu, în Marea Britanie variantele clasice de Cola și Pepsi sunt ceva mai dulci decât variantele românești. Mai mult, în UK găsești sortimente care lipsesc din România și invers (Pepsi cu lămâie, unul din preferatele mele lipsește în Marea Britanie de exemplu).

Am încercat versiunile la 0,5 litri în sticle de plastic. Sunt 3 sortimente noi, dar până acum am găsit doar 2 în magazine (vedeți mai jos):

Coca Cola Peach

Nota: 6,5 / 10

Coca Cola Peach e un sortiment cu zero zahăr (zero sugar), dar cu toate astea nu vine la pachet cu eticheta neagră specifică celorlalte băuturi zero sugar ci cu etichetă roșie, ceea ce m-a descumpănit inițial pentru că evit sortimentele cu zahăr din UK. De ce? Pentru că sunt mult prea dulci pentru gusturile mele.

Gustul de cola se simte, dar nu la fel de pronunța precum la cola normală (aia cu zahăr), dar nici cum e cel de diet coke. Aș zice că e undeva la mijloc între cele două.

Gustul de piersică e destul de subtil și nu te lovește din prima. Aș spune mai de grabă că piersica vine ca un aftertaste, după gustul de cola. Mi se pare o idee bună să fie așa pentru că ai în continuare impresia că bei cola (că de aia ai cumpărat cola și nu suc de piersici).

Gustul de piersici e unul decent. Uitându-mă pe etichetă îmi dau seama că nu s-a folosit piersică ci arome naturale. E de așteptat însă, nu știu cum ar fi interacționat sucul natural de piersică cu Cola.

Una peste altă e un gust interesant, dar care nu mă dă pe spate. Nu mă văd alegând variantă Peach în locul Diet Coke sau Cola clasică. Aș recomanda Coca Cola Peach pentru a fi încercată odată, de curiozitate. Nu cred însă că va prinde.

Coca Cola Exotic Mango

Notă: 7,5 / 10

Coca Cola Exotic Mango e o versiune diet (adică zero calorii, zero zahăr) și vine cu eticheta argintie specifică băuturilor diet de la Coca Cola.

Gustul de cola e specific celui de diet coke, chestie care e ok, pentru că asta semnalizează și eticheta. Nu am simțit diferențe la capitolul cât de dulce sau acidulată e față de versiune diet standard.

Gustul de mango, la fel ca la Peach e aftertaste și rămâne pe limbă doar câteva secunde. Deși nu se bazează pe suc natural de mango ci pe arome nu se simte artificial. Gustul nu e foarte puternic, e adevărat, dar e suficient. Nici nu persistă foarte mult după ce ai băut sucul ceea ce mie îmi place.

Am băut de două ori exotic mango în două săptămâni și nu am regretat. Chiar dacă nu e un gust revoluționar e destul de bun. În plus e o alternativă dacă vrei să schimbi din când în când gustul clasic.

Ce lipsește de pe listă e Diet Coke Feisty Cherry.

Nu e prima dată când cei de la Coca Cola experimentează cu alte gusturi. Nu știu sincer dacă a merge pe varianta cola cu gust de fructe e neapărat o idee bună. Cei de la Coca Cola par să creadă că da. Pe de altă parte mă întreb de ce aș bea cola cu gust de piersici când pot să beau direct suc de piersici.

Și în cazul în care vă întrebați: Nu, nu am primit bani să scriu asta (din păcate) așa că nu mă frecați la melodie aiurea cu cât de nașpa e cola.

Altfel, dacă ați încercat oricare din cele două sortimente, vă rog împărtășiți opinii.

P.S: între timp am mai încercat Coca Cola Twisted Strawberry și Coca Cola Mere și Soc

Spune și altora

8 Comments

 1. E o cola cu gust sintetic de piersici de aceea gustul de piersica apare cumva la final de inghititura si se bate cumva cu gustul de zaharina!e ok pt consumatorii de cola deoarece poti inlocui cafeaua la volan etc !

  1. Da, e ok, dar nu te da pe spate. Prefer varianta cu mango si probabil cea mai buna (pentru mine) e twisted strawberry.

 2. Cola Peach exista si la noi

  1. A aparut si in Romania intr-adevar. Sper sa apara si Twisted Strawberry, preferata mea din noua gama.

 3. eu vreau tare mult Sprite 0 si Schweppes 0 in Romania la distribuit de COCA COLA nu tot felul de importatori la pret triplu

  1. Hmm… probabil nu considera piata suficient de mare pentru ele acum. Ma asteptam sa impinga produsele diet pe piata si in Romania.

  2. Au scos schweppes 0 cu flori de portocal. Am postat pe facebook prin luna februarie-martie 2020 asta.

   Altfel, sunt cum zici și tu: prin importatori. Și schweppes 0 pr la magazinele cu specific italian.

 4. Când au apărut în România, în premieră, am făcut și eu clipuri cu astea. Am două clipuri cu piersică românesc experiment și degustarea celor din articolul tău, varianta din Anglia:
  1. https://youtu.be/qoOT4831LEg – Coca-Cola piersică românesc + zahăr; cum e, ce se întâmplă?
  2. https://youtu.be/RElerHkxoRc – testez mai multe arome de coca cola: mango, piersică, vanilie, cireșe, fără cafeină, fără zahăr fără cafeină, etc.

  Și încă unul:
  3. https://youtu.be/4AQesuZaOE8 un al 3 lea care a făcut cel mai mare rating – tot despre coca cola piersică, dar din Anglia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: