Retrospectiva anului 2016 în fotografii

image_pdfimage_print

2016 a fost un an tulbure din multe puncte  de vedere, de la criza refugiaților și războiul sirian, la Brexit și alegerile americane. Și cum o poză face cât 1000 de cuvinte, m-am orientat spre cele mai bune poze ale anului 2016:

  1. Cele mai bune poze din 2016 ale fotografului oficial al Casei Albe. Pe mine aceste poze m-au ajutat să înțeleg de ce Barack Obama a fost un președinte atât de popular între americani (a se vedea poza cu el când se joacă cu un copil în Biroul Oval, sau când își încordează muncii în fața unui copil îmbrăcat ca Superman).
  2. Cele mai bune poze ale Armatei Americane din 2016. Așa cum vă imaginați nu sunt poze din timpul unor operațiuni sensibile, dar chiar și așa sunt impresionante.
  3. Cele mai bune poze din 2016 ale NASA. Și pe mine mă impresionează pozele cu galaxii sau nebuloase, dar nu despre ele este vorba ci mai de grabă despre oamenii și (mai important) mașinile extraordinare care fac explorarea spațială posibilă. Pozele cu rachetele Soyuz sunt preferatele mele, chiar dacă nu sunt ale americanilor.
  4. Chiar dacă nu sunt oficial pozele anului 2016, Associated Press are o serie de poze reprezentative, care au și câștigat diverse premii. Una dintre ele mi-a dat fiori pe șira spinării (cea care înfățisează un polițist anti-revoltă care calcă pe cap, la propriu un tânăr protestatar).
  5. National Geographics are printre cei mai buni fotografi din lume, chestie care se vede și în selecția lor pentru anul 2016. De la fotografii cu animale sălbatice, până la cartiere supra-aglomerate din orașe din lumea a 3-a, e imposibil să nu rămâneți impresionați de ele.
Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *