Politicienii europeni merg cu trenul, cei români cu mașina cu girofar

image_pdfimage_print

Ați auzit sigur de ministrul liberal Bode care a făcut accident pentru că mașina lui girofar a mers pe contrasens. În ziua în care am văzut clipul (vedeți linkul anterior) mi-a apărut în feed-ul de Twitter și următoarea poză:

În poză e Michel Barnier, negociatorul șef al Uniunii Europene în discuțiile cu Marea Britanie privind Brexit. Poza e făcută la plecarea sa din Londra pe Eurostar, trenul care leagă Marea Britanie de Europa. Sursa pozei:


Acum să punem lucrurile în context: unul din cei mai importanți oameni din Europa în momentul acesta merge cu trenul înspre și dinspre Londra pentru a negocia Brexitul. Ministrul Transporturilor din una din cele mai sărace țări ale Europei se află într-o mașină care circulă pe contrasens, cu girofar (deși e ilegal) și face accident.
De ce vreau să subliniez lucrurile astea? Pentru că deja am văzut că sunt oameni care îl apără pe ministru, că era ocupat, că poate dormea, că se grăbea și alte chestii din astea.
Dacă Barnier pe ai cărui umeri stă soarta economiei UE poate merge cu trenul, fără girofar și fără să provoace accidente cred că poate și al nostru ministru. Ca să nu zic ce s-ar fi întâmplat dacă era un ministru PSD implicat în accident.

Spune și altora

5 Comments

 1. Cum, bre, cu trinul, ca sarakii?

  1. E si multa simbolistica la mijloc, Eurostarul a fost un proiect Franta – Marea Britanie care a marcat finalul rivalitatii celor doua tari. In plus UE are planuri de extindere si modernizare a transportului feroviar ca modalitate de reducere a emisiilor de CO2 deci cu atat mai mult e important ca liderii UE sa trimita mesajul corect publicului.
   Am mers cu Eurostarul si sincer mi se pare foarte OK. Te scuteste de o gramada de batai de cap pentru ca te lasa fix in Gare de Nord din Paris adica in aproape de centru, nu la mama naiba in camp. Plus ca poti sa cari mult mai multa bautura si bagaje pe tren decat pe avion.
   Daca mai merg la Paris dinspre Londra sau invers tot cu Eurostarul o fac.

 2. Nu uita de securism.

  Urmărește lanțul de comentarii pe pagina lu’ Șoviani: https://www.facebook.com/radu.soviani/posts/10223633779980390?comment_id=10223636013556228

  1. Pai ce sa zic, sa puna SRI oameni si la CFR, poate asa merg si ministrii cu trenul

 3. Depinde ce înțelegi prin „europeni”. Primul ministru spaniol merge la nunți, cumetrii, concerte și alte alea cu Falconul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *