PNL își asumă merite acolo unde nu trebuie

image_pdfimage_print
Ca să poți fi un politician de succes trebuie să fi flexibil. Și când spun asta nu mă refer la fizic ci la flexibilitate mentală. Un exemplu excelent în sensul ăsta e ce se întâmplă cu Codul Administrativ.

Povestea cu Codul Administrativ

Acum ceva timp PNL a votat alături de PSD pentru aprobarea unor modificări la Codul Administrativ care favoriza ambele partide. Modificările erau însă destul de nasoale pentru USR și viitorul partid RO+. Am explicat pe larg miza Codului Administrativ într-o postare separată șivă invit să o citiți pentru că lucrurile de acolo sunt relevante în continuare. Ei bine USR a vrut să atace modificările la Curtea Constituțională, dar nu avea suficienți oameni pentru a iniția contestația (e nevoie de un număr minim). Evident că PNL nu a permis oamenilor săi să atace legea așa că USR a reușit să o treacă abia după ce a cooptat oameni din PMP și, cu greu, vreo 3 oameni de la PNL. Zilele astea a venit decizia de la CCR: modificările sunt neconstituționale! Un rezumat foarte bun jos (via Facebook):

Cine își arogă meritele pentru decizie?

USR și-a trâmbițat succesul, așa cum era și normal având în vedere că au fost inițiatori ai contestației. Dar acum vine partea amuzantă, dar și tristă în același timp: PNL a intrat și ea în horă: Cătălin Deaconescu e membru PNL și consilier local la Primăria Municipiului București. A se observa mai sus că nici măcar nu menționează USR deși ei au fost inițiatorii contestației! Și să nu uităm: 3 oameni din PNL au semnat!  Iată ce zice domnul Deaconescu când i se atrage atenția că nu a inclus USR: Mi se pare halucinantă capacitatea asta de contorsiune mentală! Deci PNL a votat pentru modificările Codului, apoi s-a opus contestării. Acum că a trecut sesizarea își asumă victoria pentru că echipa lui Iohannis a făcut ceva, deși fără USR nu ar fi existat acea sesizare la CCR!

Ținem legătura pe mail?

Dacă îți place articolul te poți abona la newsletter-ul și vei primi mail, odată pe săptămână cu ce articolele am scris. Fără spam! Fără mizerii! [email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]
Și ca să nu credeți că mă iau aiurea de Cătălin Deaconescu, iată ce spunea el când USR se chinuia să strângă semnături pentru sesizarea CCR: Același Cătălin Deaconescu spunea că dacă va contesta, PNL va contesta în nume propriu. A făcut asta? Nope! Își arogă meritele? Bineînțeles! Cu care voturi, chiar așa? Păi cu ale PMP și 3 oameni din PNL doar. Iar când venea vorba de votul împotriva modificărilor iată ce zice: Fix de asta nu pot să mă bag în politică: nu am capacitatea mentală de a fi atât de flexibil! Nu pot să spun azi o chestie și peste câteva luni să mă prefac că nu am zis nimic.
Spune și altora

2 Comments

  1. „Fix de asta nu pot să mă bag în politică: nu am capacitatea mentală de a fi atât de flexibil! Nu pot să spun azi o chestie și peste câteva luni să mă prefac că nu am zis nimic.”
    Nu trebuie sa faci asta daca te bagi in politica 🙂

    1. Daca esti un simplu membru de partid poate te trag de maneca prietenii pentru ce a facut partidul tau. Caz in care a te delimita de partid poate fi ok (mai ales daca nu o faci in public).
      Dar daca esti persoana publica (adica ai o functie oficiala sau esti influencer de vreun fel) si te trag de maneca oamenii pe internet cam trebuie sa zici ceva. Daca taci da naspa pentru partid si pentru reputatia ta (“aha, deci comentezi doar cand iti convine, critici pe altii, dar nu te uiti in oglinda etc.”) si pentru suporterii tai. Daca te dezici de partid esti ok cu fanii tai, dar nasol cu partidul. Daca zici ca partidul se supara fanii tai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: