PSD nu e partid de stânga: grădinițe private

image_pdfimage_print

Am să repet chestia asta până o să devină memă: PSD nu e partid de stânga!
Iată o chestie ”de stânga” strecurată în bugetul de stat (via Ziare.com)

“Facem astazi inca un pas pentru punerea in aplicare a Programului ‘Investim in copii, investim in viitor’ prin care vom sustine construirea, amenajarea si dotarea a o mie de gradinite cu profil sportiv. Adoptam un memorandum prin care instituim o schema de ajutor de stat cu un buget multianual de 500 de milioane de euro, cu inceperea finantarii din acest an”, a anuntat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern.

Schema de ajutor de stat pentru constuirea, amenajarea și dotarea unor grădinițe. Altfel spus Guvernul român dă din banii de taxe și impozite ai românilor bani pentru construirea, amenajarea și dotarea de grădinițe private. Grădinițe private înseamnă grădinițe unde dai bani ca să îți primească copilul.
Întrebări:

  • De ce se dau bani ăștia unor grădinițe private care oricum încasează sume frumoase pentru a primi copii? Partidele de stânga dau ajutoare privaților ca să facă și mai mult profit decât făceau oricum?
  • Cine își trimite copiii la grădinițe private? Românul obișnuit sau românul înstărit? Partidele de stânga ajută oamenii bogați cu bani luând de la săraci? De ce oamenii care câștigă minimul pe economie finanțează grădinițe pentru cei bogați? Cum e asta politică socială? De ce numim partidul care propune mizeria asta ”de stânga”?
  • De ce nu construiește Guvernul grădinițe de stat de banii ăștia? Din alea la care să își trimită și românii obișnuiți copiii, nu doar cei cu bani.

Și ca să fie treaba ”de stânga” până la capăt trebuie spus că au fost zvonuri că măsura asta e cu dedicație pentru marele patriot și capitalist / om de afaceri român, Ion Țiriac (tot Ziare.com):

Masura a fost anuntata in luna decembrie, de catre Darius Valcov, care a recunoscut ca a discutat cu Ion Tiriac despre acest program, omul de afaceri fiind direct interesat sa investeasca in aceste gradinite.

Altfel spus marele afacerit român Ion Țiriac e dispus să investească în grădinițe private DACĂ sare statul cu banii.
Frumos așa, e mișto să faci afaceri când statul asigură finanțarea.Și da, PSD e partid de stânga…

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *