Se pare că nu e fakenews dacă vine de la stat

image_pdfimage_print

E mare tărăboi zilele astea cu tot felul de site-uri anonime de ”fakenews”. Rușii, chinezii, masono-reptilienii și alții se pare că ne vor răul și fac tot felul de nasoale pe siteuri. Bravul stat român le dă jos iar presa quality le semnalează (sursă):

Am identificat în ultima lună mai multe rețele de site-uri care imită ziare și au în comun două detalii: acționează în grup și obțin bani din rulajul unui conținut de tip clickbait.[…]
Ele sunt: cyd.ro, extranews.ro, adevaruldeazi.ro, matinalromania.ro, news-zone.ro, newsromania.eu, puterearomanilor.ro, romaniamatinal.ro, stirifiltrate.ro și stirisinoutati.ro. […]
Am analizat conținutul acestora. Am descoperit că unele din ele copiază pur și simplu conținut din surse care sunt marcate, la nivelul Uniunii Europene, drept emițătoare de propagandă ale Rusiei.

În tot timpul ăsta de la reprezentanți ai statului / administrației avem minuni din astea (sursă):

Adică oamenii ăștia ”pun tunurile” pe virus, doar că nu o fac ironic sau metaforic ci la propriu. Și se știe că virusul ăsta poate fi combătut prin stropirea străzilor cu dezinfectant, clor, apă oxigenată, apă sfințită sau ce o fi pus în tunurile astea.
Credeați că nu se mai poate mai bine de atât. Ohooo! Același Mutu de la Sector 6 a zis că e mai eficient să stropească orașul din elicopter (sursă):

”O ploaie de sănătate” cică, că vorba aia, dacă îți intră apă oxigenată în ochi nu pățești nimic.
Acum întrebarea mea: ce fac oamenii ăștia nu intră în categoria fakenews? Efectiv site-urilea asteea ”quality” iau știrea și o dau așa cum vine. Nu o comentează, nu spun că nu ajută cu nimic stropitul. Nu spun că e ridicol să dai cu apă oxigenată din elicopter ca să omori un virus care trăiește mai ales în interiorul corpului gazdei, că pe afară moare singur în câteva ore.
Nu e tot fakenews când redai aberațiile primarului de la Sector 6 fără să spui măcar că sunt șanse mari să fie inutilă măsura? Sau dacă vine de la stat nu e fakenews?
Zău că sunt confuz: dacă site-uri dubioase spun că apa oxigenată combate coronavirusul e fakenews, dacă Mutu, primarul PSD de la Sector 6 dă cu apă oxigenată dintr-un elicopter cu ”It’s only Rock and Roll Baby” și numește asta ”o ploaie de sănătate” nu mai e feicniuz?

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *