image_pdfimage_print

Mai țineți minte cum ziceau niște oamenii pe interneți că dacă vă pierdeți jobul din cauza pandemiei atunci nasol, dar să nu vă plângeți dacă faceți foamea că trebuia să aveți bani economisiți.
Câți? Păi cică salariul pe 6 luni. Ei bine, nu știu dacă ați avut ocazia să vă uitați în calendar, dar astăzi se fac 6 luni de când s-a impus carantina totală în România.
Dacă vă pierdeați locul de muncă la începutul pandemiei economiile vă ajungeau până azi. Problema e că, din ce îmi dau seama, încă e pandemie afară. Deci cele 6 luni de economii nu vă erau suficiente pe perioada pandemiei.
Nu mă înțelegeți greșit, 6 luni de salariu ca economii e o regulă de bun simț, dar nu pentru situații din astea.
Virusul ăsta a scos ce e era mai urât din oameni și, din păcate, a demonstrat pentru a n-a oară că foarte mulți românii sunt lipsiți de compasiune pentru semenii lor.
Nu în ultimul rând vreau să vă amintesc de faptul că mulți au spus românilor că e vina lor că nu au bani și nu e obligația statului să îi ajute. ”Ar fi trebuit să aibă economii” s-a urlat pe rețelele sociale.
În schimb la 2 săptămâni după ce a început carantina enorm de mulți ”antreprenori” români și chiar și unele multinaționale au început să chițăie după bani. Oamenii obișnuiți au obligația de a avea minim 6 luni de salariu în economii se pare, dar o firmă cu profit de milioane rămâne fără bani după 2 săptămâni și e ok. Cui credeți că i s-a reproșat că a spart bani aiurea?
Nu judecați oamenii în vremurile astea, e multă mizerie în România, multă sărăcie, multă disperare și oameni abandonați de semeni și de stat. Nu fiți și voi oameni urâți, ajutați unde puteți.

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *