image_pdfimage_print

Vin Oscarurile și mi se pare că orice performanță a vreunui actor pălește în fața a ce a reușit să  facă PSD.

Acum câțiva ani Băsescu era întruchiparea răului suprem pentru ei și unicul motiv pentru care nu putea duce țara pe culmile gloriei meritate. Chiar mă întrebam ce vor face după ce Băsescu nu va mai fi președinte, pentru că oricât de puternic ar fi fost fostul președinte, nu putea să mai reprezinte o amenințare credibilă pentru ei.

Mă gândeam inițial că va fi președintele Iohannis și din când în când e făcut albie de porci. Doar că, așa cum au constatat și cei de la Antena 3, Iohannis cu mimica și gesturile lui de robot, cu numeroasele lui concedii și cu felul îngrijorat cu care urmărește situația internă nu reușește să convingă pe nimeni că e Machiavelic și poate fi un pericol în ochii mulțimii PSD.

Așa că PSD a reușit un truc de care nu îi credeam capabili: au inventat ei un rău suprem! Nu mă înțelegeți greșit, nu e neobișnuit să inventezi dușmani imaginari. Ungaria spre exemplu are ca rău suprem pe Soroș. PSD însă a dus lucrurile mai departe însă spunând că acest rău e răspândit peste tot, și la SRI, și la SPP și în ministere, mai ales la bănci, prin multinaționale, la orice fraieri care plătesc impozite și taxe, DAR, cel mai mișto și în PSD.

Oamenii au reușit să își convingă propriul electorat că statul paralel e motivul pentru care guvernul Grindeanu și Tudose nu au făcut mare brânză 1 an de zile! Ce contează că ambele guverne au fost girate de Dragnea însuși, nu a știut atunci că acei oameni sunt ai statului paralel!


Ținem legătura pe mail?

Dacă îți place articolul te poți abona la newsletter-ul și vei primi mail, odată pe săptămână cu ce articolele am scris. Fără spam! Fără mizerii!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]


Cred că Băsescu și Boc nu mai pot de ciudă că nu s-au gândit și ei la chestia asta! Vă dați seama cum ar fi fost în 2009 dacă Boc și Băsescu ar fi zis: ”Statul paralel a dus la scăderea salariilor, nu noi!” sau ”Statul paralel a dat ordonanța asta, nu noi!” Și apoi dădeau afară punctual pe cineva din guvern și o luau de capăt, în tot acest timp amenințând cu pumnul un dușman invizibil.

Dacă PSD se pricepe la ceva e la comunicare și aici trebuie să îmi dau jos pălăria și să admit superioritatea lor ca strategi media și în general la capitolul comunicare pentru că au reușit ceva fără precedent în istoria României.

Nu e de mirare că Gabriela Firea se apropie de jumătatea mandatului fără să fi făcit aproape nimic din ce a promis în campanie. Ba mai mult, încă mai face promisiuni și pozează în victimă a unei conspirații oculte ori de câte ori se întâmplă ceva ce nu îi convine! Așa se întâmplă când ai primar un om venit din showbiz și nu un tehnician.

Revenind la PSD cred că ar trebui să primească un premiu pentru capacitatea de dedublare uluitoare pe care o au și pentru felul în care pot să prostească sistematic atât de mulți oameni. Dacă e ceva ce ar trebui să învețe USR sau orice alt partid din opoziție e că teatrul, nu faptele, aduc voturi!

Spune și altora

3 Comments

 1. …in schimb asta mi se pare un articol foarte bun 🙂

  1. Mersi, apreciez. Dar gandeste-te un pic de ce asta ti se pare bun si celalalt nu. Cumva pentru ca rezoneaza cu sentimentele tale? Am avut si eu problema asta si mi-a fost greu sa scap de ea pentru ca citeam doar lucruri care rezonau cu sentimentele mele, nu cu realitatea.
   PSD = rau, anti-PSD = bun.
   Doar ca realitatea e mai complicata de atat. PSD e rau in mare parte, dar mai face si lucruri bune. Uneori din prostie, alteori de nevoie (in fond ei ne-au bagat in NATO si UE).
   Anti – PSD = bun! nu mereu, pentru ca folosesc uneori argumente trunchiate sau chiar false, alteori zic ca un lucru e rau cand il face PSD, dar acelasi lucru facut de Ciolos era bun. Tabara anti – PSD anunta moartea economiei romanesti din cauza cresterii salariului minim. Am zis atunci ca acea crestere a salariului nu va afecta economia si mi-am luat injuraturi gramada. Nu era o opinie ci era o chestie scrisa in manuale de economie facute de oameni mai destepti ca mine.
   Un an mai tarziu s-a dovedit ca am dreptate iar oamenii simpli care se uita la stiri nu uita si se gandesc: oare daca PSD a avut dreptate cu salariul minim, are dreptate si cu legile justitiei?
   Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci e sa iesi din zona de comfort si sa citesti chestii care nu rezoneaza cu simpatiile tale. Eu am feed-ul de stiri si facebook si oameni cu ale caror idei nu sunt de acord in general. Ii citesc pentru ca, din cand in cand, vad ca spun lucruri adevarate, dar care mi se par si mie incomode si neplacute. Dar asta nu le face mai putin adevarate si daca le ignor atunci realitatea ma va prinde in offside.
   Altfel, ma bucur sa am cititori care nu sunt de acord cu mine 🙂

 2. nu ai cum sa nu fii subiectiv cand citesti ceva…mai ales cand se atinge o coarda sensibila…nu spun ca cei din PSD au numai idei rele dar coruptia care ii umbreste face ca tot ceea ce fac ei sa fie cu un mare semn de intrebare…accepti mai usor deciziile unui on cinstit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *