image_pdfimage_print

Unul dintre lucrurile triste pe care le-am învățat de când scriu pe blog e că oamenilor nu le place adevărul. De exemplu ori de câte ori scriu un articol critic la adresa PSD mă aleg cu trafic și multe like-uri și share-uri, dar și cu ceva înjurături de la oameni care sunt pro-PSD. Atunci când scriu ceva critic despre USR sau dacă spun că PSD nu e de vină pentru ceva îmi iau înjurături de la tabăra anti-PSD.

Înjurăturile de la tabăra anti-PSD sunt însă mai multe decât cele de la tabăra pro-PSD.

Nici una dintre tabere nu se deranjează să verifice dacă lucrurile pe care le spun sunt adevărate, ei știu deja că tot ce scriu sunt minciuni. Dar acuzația că ar fi propagandă vine aproape întotdeauna de la tabăra anti-PSD:

Sau…

Mai fain e când persoana care te acuză de propagandă e la rândul lui membru de partid (USR în cazul de față):

Raul Stelian Bota a fost candidat USR Sălaj și a terminat Facultatea de Construcții și Instalații, dar cu toate astea știe el sigur că postarea mea despre split TVA și procedura de aprobare în Parlament e pseudoarticol deși eu dau consultanță pe TVA zilnic în timp ce el e inginer la Silcotub. Dar hei…ce știu eu despre TVA pe lângă o asemenea somitate, nu?

Altă chestie care mă deranjează e că pentru tabăra anti-PSD de exemplu nu contează că același fenomen s-a petrecut și în trecut când nu era PSD la putere sau că se petrece și în alte țări, ei știu că e totul o minciună.


Reacția tipică atunci când le pui sub nas dovezile e următoarea:

Ce încerc să spun e că tabăra anti-PSD e la fel de predispusă la a crede propaganda precum e cea pro-PSD. Râdeți de pensionarii care se uită la Antena 3 și cred orice se îndrugă acolo? Ei bine, sunt mulți oameni în tabăra anti-PSD care vor face exact același lucru în câțiva ani pentru că ei se supun dictonului: Crede și nu cerceta!

Nu mă credeți, recitiți comentariile de mai sus! Nici unul dintre oamenii de acolo nu s-a deranjat să citească vreuna dintre sursele pe care le-am dat pentru a-mi argumenta postările.

Pentru oamenii aceștia orice lucru rău se întâmplă în țara asta e vina PSD-ului , oricine zice altfel e vândut rușilor, face propagandă nerușinată sau e omul PSD.

Exagerând orice chestie și aruncând vina pe PSD pentru fapte imaginare oferă acestui partid material pentru a se disculpa și a convinge lumea că nu sunt ei de vină.

Dacă mâine pică PSD și totuși ROBOR crește în continuare ce va crede lumea? Sau când vom vedea că deși a crescut salariul minim economia nu a fost distrusă iar firmele care ziceau că vor da faliment sunt binemersi?

Se va spune că poate ăia de la PSD aveau dreptate și în alte privințe, că au fost acuzați în mod nedrept, că poate într-adevăr sunt vânați, poate că povestea cu multinaționalele e totuși adevărată și așa mai departe.

Orice acuză împotriva PSD care nu e adevărată e muniție în războiul pe care PSD îl duce cu România.

Nici măcar cei care sunt azi cavalerii cruciadei anti-PSD nu au fost așa întotdeauna și ar trebui să le citiți postările cu scepticism și să le verificați sursele (atunci când se deranjează să le pună). Cazurile mele preferate sunt:

  1. Lucian Mândruță a.k.a. Cavalerul de Cornu

Dați de la minutul 6:30 încolo și minunați-vă:

Captură de ecran cu Mândruță îngenunchind în fața lui Năstase pentru a fi numit cavaler de Cornu, iar Năstase îi pune o sabie (nu glumesc) pe umăr.

2. Moise Guran, omul care critică orice chestie făcută de PSD a fost coleg cu Firea și ne explica acum câțiva ani cum dacă împăturești bancnota de 20 de dolari vezi iluminatii și masonii și alte aberații.

Cumva eu fac propagandă pro-PSD când scriu că ROBOR crește din cauza inflației, dar Mândruță care a îngenunchiat în fața lui Năstase iar Guran care a fost coleg de platou cu Firea și vede Iluminatii în bancnote sunt ok.
Ai noștri sunt mai buni decât ai lor! ai noștri au întotdeauna dreptate! ai noștri nu mint! ai nostri nu fac propaganda!
Repetați după mine:
Crede și nu cerceta! Crede și nu cerceta! Crede și nu cerceta!
 

Spune și altora

2 Comments

  1. Oh! Dar ti-ai si gandit cu cine sa-ti ocupi timpul domnule. Eu am invatat sa-i ignor pe astia de cam mult timp, ba chiar le-am scris de cateva ori fara sa le raspund pe subiect ca daca nu le convine sa nu ma mai citeasca pentru ca nu-i obliga nimeni.
    N-am nimic cu polemica atunci cand e constructiva, dar cand se comenteaza pe langa prefer sa ignor.
    Apoi apropo de cei doi bravi aparatori ai moralitatii nici n-are rost sa vorbim. Ultima data cand i-am trimis lui Mindruta pe mail informatii privind un articol paranoic despre propaganda rusa pe care l-a dat m-a ignorat si a pastrat articolul, asa ca i-am demontat eu tehnic totul aici: https://zpoz.net/DlgBG si aici: https://zpoz.net/zOE1u;

    1. De regula ignor, dar trebuie din cand in cand sa scriu chestii din astea pt oamenii care inca mai cred ca exista eroi fara pacate si exista o singura cale dreapta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: