Am crezut inițial că articolul ăsta e ceva pamflet. M-am uitat de mai multe ori în caz că e vreo glumă sau ceva. Am verificat și sursa literă cu literă: N E W S PUNCT R O. Dap, sunt toate literele acolo.
De ce sunt oripilat? Pentru că articolul pare a fi o memă uriașă: Păcănelele mi-au vindecat depresia. Nu serios, nu exagerez:
Studiile arată că jocurile online reuşesc să scadă riscurile depresiei la populaţia masculină, aşa că numărul jucătorilor înscrişi va fi din ce în ce mai mare, pentru că avantajele sunt multiple:
Vreau să știu mai multe despre bucata asta! E vorba despre jocuri online în general sau despre jocuri de noroc în particular? Fără glumă, e o afirmație care poate schimba tot! Dacă a juca păcănele virtuale are efectul ăsta înseamnă că industria de psihologi va da faliment în curând.
Restul articolului e despre păcănele virtuale și avantajele de a juca la păcănele virtuale față de cele reale. Articolul e marcat ca publicitate, ceea ce ok, dar nu pot să trec peste fraza de mai sus. Serios, cred că News.ro datorează umanității niște explicații suplimentare, chestia asta ar putea salva vieți!
Fac shitposting aici, știu, dar nu pot să mă abțin.
Apropo, dacă vă uitați în secțiunea ”Despre Noi” a siteului zice așa:
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate.
Știu, trebuie plătite facturi, dar puteau măcar bucata aia cu depresia să o scoată.
Știu, nu sunt eu publicul țintă poate, dar credeți că publicul lor țintă citește News.ro, o agenție de presă?
Știu, sunt alte lucruri importante despre care aș putea să scriu, dar am scris ditamai articolul despre PNRR și pensii de care nu îi pasă nimănui.
Altfel rămâne cum am stabilit: nu poți avea presă serioasă sau să te plângi că moare presa cât timp avem articole precum cel de mai sus. Toată lumea vorbește despre cât de importantă e sănătatea mentală iar News.ro scrie chestii care se pretează la meme-uri.
Și că tot venit vorba de memeuri, iată un pepe fff rar și 100% original făcut în Paint că mi-a fost lene să deschid alt program de editare mai profi ieșit din străfundurile unei minți obosite după aproximativ 11 ore de muncă:
De ce “nu ii pasa nimanui” despre articolul legat de PNRR? Daca te astepti la presa sau la politicieni sa reactioneze nu stiu ce sa zic, dar articolul a fost foarte bun, la fel si comentariile. Multe dintre lucrurile povestite le intuiam deja dar asta e, eu sunt de parere ca atunci cand iti faci cu mana ta rau nu poti sa te superi prea tare. Asta a votat lumea, asta s-a vrut, nu iese nimeni la proteste (vrajeala cu teama de coronavirus, ca de asta nu s-a iesit la proteste, nu a tinut vreodata, cu atat mai mult in perioada asta in care lucrurile s-au mai linistit). Concluzia e ca asta vrea poporul roman in continuare si, vorba aia, poporul stie intotdeauna cel mai bine. E trist ca nu toti am dorit mizeria asta, ca stiam ce urmeaza sa se intample atunci cand PDL-ul de ieri/PNL-ul de azi ajunge iar la butoane, insotit de un partid care, dpmdv, este anti-romanesc pe fata. Nu, nu ma refer la UDMR, aia sunt singurii din coalitia de guvernare care sunt de inteles ca au votat cum au votat. Intr-un fel e si bine, asta e si directia in care Bruxelles ne-a incurajat, cu liderul providential la timona care e, de altfel, si cel mai iubit politician de la noi. Personal stiu sigur ca o sa fiu lovit in special de politicile asa-zis ecologiste bruxelleze (daca putem vorbi de ecologism si politici verzi intr-o tara in care padurile dispar cu o viteza ametitoare cu largul concurs al aceluiasi presedinte providential) dar pe de alta parte si PSD-ul lui Ciolacu pare ca aproba aceeasi directie in PE. Iar opozitia facuta de acelasi PSD este o gluma buna, nu stiu daca sunt pe blat, se feresc de guvernare sau pur si simplu Ciolacu e un lider atat de slab, in orice caz “eforturile” lor de a opri dezastrul asta in derulare sunt minimale.
Nu ma astept sa reactioneze politicieni la postarea mea pt eu sunt nimeni de pe internet. Dar vad o lipsa de interes mare din partea publicului general desi sunt lucruri foarte importante.
Am vazut mai multa revolta la faptul ca a fost numita Dancila consilier la BNR decat la faptul ca romanul obisnuit o sa munceasca si din sicriu.
Cum remarca cineva la articolul cu PNRR, asta seamana cu reformele din perioada FMI si doar voci izolate protesteaza.
Da stiu, lumea a votat PNL si USR, dar treburile astea nu erau in programul lor electoral.
E ca la americani, unde votezi pe cineva sa iti creasca si tie salariul si ala bombardeaza nush ce pastori cu AK47 in desert.
Daca lumea inca mai voteaza strict dupa programul electoral si nu se ia in calcul si istoricul recent al partidelor, al personajelor politice si comportamentul lor in raport cu autoritatile europene, atunci ala e un vot irosit. Eu unul ma indoiesc ca e asa, intre noi fie vorba. Sunt sigur ca multi dintre votantii USR de exemplu sunt de acord cu toate lucrurile astea pt ca pe fond ei chiar nu dau doi bani pe cei care nu intra in electoratul lor, nu cred ca unui votant Clotilde ii pasa, de pilda, de minerii din Valea Jiului sau de iminenta inchidere a CEO, ambele directive venite pe ruta Bruxelles. Poate la PNL e nitel diferita situatia pt ca, asa cum apreciai si tu, electoratul lor e mai diversificat. Dar si aici sunt convins ca aripa dura pedelista, adica “basistii” de ieri aproba tacit multe dintre masurile astea. Tu consideri ca votantii actualei coalitii au fost pacaliti de guvernanti. Eu cred ca fix asta au vrut pt ca, repet, nu vedem proteste, nu vedem critici din partea lor fata de cei la putere, este o aprobare tacita pe sistemul “mai bine astia decat PSD”. Cat despre calculele lui Ciolacu, cred ca supraestimezi putin personajul desi m-as bucura sa ai dreptate dar pe fond mie unul putin imi pasa de calculele PSD cat timp se alege praful pana sa puna ei mana pe putere. Si cum ziceam, nici nu cred ca s-ar opune foarte tare masurilor ecologiste, de pilda, i-a pus Timmermans la colt si au mers pe coji de nuca pana accepta orice numai sa fie considerati “pro-europeni”. Pacat ca nu se dovedesc si “pro-romani”.
Niciodata sa nu iti intrerupi adversarul cand face o greseala.
PSD va beneficia electoral de pe urma unor reforme nepopulare, deci Ciolacu nu are interes sa le opreasca.
Întreaga agenda ecologisto-burgheza era pusa pe tapet de vreo câțiva ani. Mai mult, în Franța la ultimele alegeri ecologiștii de acolo au câștigat niste orașe importante și practic trendul a inceput. Și o tara importanta din OPEC Arabia Saudită prin 2015 a pus pe hârtie o tranziție spre ceva energie verde pana prin 2035.
Pe scurt viitorul asta verde se prefigura de vreo 5-6 ani, iar pandemia nu a făcut decât sa-l accelereze.
România nu a avut niciodată o strategie asumata în direcția asta și tot ce voiam de la UE erau niște bani moca pe care sa-i furam cumva. Nea Klaus și cu aliotmanu lui a obținut ceva de acolo, dar niciodată nu a pus pe fata condițiile. S-a spus ca acest PNRR este necesar pentru a reforma și a reduce decalajele între țări.
Surpriza a apărut când deja ceea ce ne asumam sa facem suna exact ca în 2010, doar ca nu mai era FMI ci PNRR. Din presa singurii care au percutat au fost cei de la profit.ro și foarte timid ziarul financiar.
Acum de ce sunt foarte putini ziariști care sa facă treaba bună e o alta discuție. Dar sa nu uitam ca marele diicot i-a întrebat de sănătate pe Tolontan și un coleg de-al lui.
Asta cu “obtinutul” de bani de catre Iohannis e un mit, suma aia de bani a tot scazut de la calculele initiale, puterea de negociere a lu Iohannis e similara cu viteza cu care se exprima. Nu stiu altii cum sunt dar eu nu pot sa gust bomboana cu “politicile verzi” in conditiile in care suntem toti constienti de jafurile padurilor de la noi. Sau de faptul ca Germania continua pe carbune, Olanda polueaza mai mult decat noi dar ambele gasesc de cuviinta sa ne tina lectii pe subiectul asta. Inteleg ca suntem gunoiul Europei cum s-a vazut zilele astea, dar trebuie neaparat sa fim si prostii Europei?