De ce moare presa din România: mustața lui Dragnea și meetingul lui Cumpănașu

image_pdfimage_print

Din păcate nu sunt prea multe de spus în privința calității presei din România. Avem jurnaliști buni în țara asta, dar din păcate ei sunt excepții nu regula. Regula din păcate arată cam în felul următor (via Adrian Tirca):

Ce era relevant în articolul ăsta? Păi faptul că au apărut poze cu Liviu Dragnea fără mustața care l-a consacrat. Nu neapărat ce făcea el la Curtea Supremă, ci faptul că avem poze cu el fără mustață.
Încă una, tot de la G4Media, acest bastion al presei de calitate independente de influența mogulilor nasoli (via Memărie):

Adică G4Media a văzut pe facebook un eveniment protest făcut la mișto de o pagină de meme-uri, shareuită de alte pagini de meme-uri și a zis: ”Dap, sună ca și cum ar fi un eveniment pe bune! Hai să scriu un articol despre asta”.
Apoi vine o pagină de meme-uri și face mișto de G4Media până ajung și ei să se prindă și să șteargă articolul.
Bă băiatule, asta e presa aia quality care livrează articole formatoare de opinii și nu ia bani de la moguli. Mă rog, quality, mai puțin când copiază articole întregi fără să dea sursă

Spune și altora

2 Comments

 1. De ceva vreme G4Media a devenit un site vădit stangist/neomarxist. Teme predilecte: anti Trump, anti Boris Johnson (totusi dupa alegerile recente brusc a apărut un articol-preluare unde Corbyn era catalogat drept clown), anti iliberali , anti putin, pro „europenism”, renew Europa, Lgbtqi, Greta Thunberg,
  In plus au și o armata de troli extrem de vocali in a apăra politica editoriala iar administratorul site-ului permite comentarii care mai de care mai injurioase.
  Cat va mai ține G4Media? Cat timp va mai dori cine îi finanțează. Nu știu asta. Poate usr, poate Cioloș poate soros. Fără subvenții nu se întrețin
  Singuri.
  La fel și presa economică. Acum cele mai multe subvenții acolo vin de la imobiliari de ajungi sa crezi că în România imobiliarele fac jumătate din economie.

  1. Eu nu pot sa ii citesc. Ocazional mai da cineva share la vreun articol care nu apare prin alte parti, dar altfel ii evit complet.
   Cat despre finantare, ei sunt ONG din cate stiu desi nu imi e clar cum functioneaza treaba asta cand esti in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *