De ce moare presa: Moise Guran va lucra pentru USR

image_pdfimage_print

Că Moise Guran avea anumite simpatii politice nu cred că e o surpriză. Dar conform Libertatea acum lucrurile devin oficiale:

USR-PLUS vrea să dea o lovitură de imagine, dar și strategică, luându-l pe Moise Guran drept șeful de campanie electorală, atât pentru ”locale”, cât și pentru ”parlamentare”. În 2018, USR a avut aceeași intenție, neconcretizată însă. ”Guran e o personalitate, are o reputație de om care cunoaște economie și e o voce în societate, așa încât pentru orice partid ar fi benefică prezența lui”, a explicat o sursă din alianța USR-PLUS pentru Libertatea

Despre enormitățile spuse de Moise Guran de-a lungul timpului am mai scris. În 2017 vedea dezastru în bugetul PSD deși era un banal caz de fluctuație a încasărilor din cauza sărbătorilor de iarnă.
În 2018 același Guran făcea emisiune în care se întreba dacă e ok să îți lași copilul să facă oameni de zăpadă în timpul iernii. În timpul campaniei privind Referendumul pentru familia tradițională anunța cu surle și trâmbițe că votul va fi fraudat. Și evident că vede asistați sociali peste tot, inclusiv acolo unde nu există.
Dacă aveți curiozitatea să vă uitați pe blogul său o să observați că astfel de chestii nu sunt accidente sau articole izolate ci norma. Iar atacurile la adresa PSD, chiar și acolo unde nu era cazul sunt acum recompensate. Pentru mine nu e o surpriză, ci o confirmare a alinierii sale în siajul unui partid politic.
Credeți că va avea cineva o problemă în a citi în continuare postările sale? Nu, stați liniștiți! Până și Robert Turcescu, cel care s-a autodenunțat drept ”acoperit în presă” e în continuare bine mersi. În alte țări astfel de chestii l-ar fi scos complet din politică, nu însă în România.
Revenind la Moise Guran, se pare că lumea nu e deranjată de faptul că trage într-o anumită direcție. Nici de faptul că a fost coleg de platou cu doamna Firea. Nici de faptul că ne povestea despre Turnurile Gemene de pe bancnota de 1 dolar:

O curiozitate personală

Eu aștept însă altceva: am o chestie care mă roade și chiar vreau să aflu cum stă treaba. În august 2019 Moise Guran zicea despre Nicușor Dan că este:

fostul, viitorul şi probabil singurul candidat pe care primarul Gabriela Firea l-a bătut şi îl mai poate bate în alegerile locale de anul viitor

Acum se dovedește că domnul Guran e apropiat de Dan Barna și tabăra sa. Ori e știut că Barna face tot posibilul să numească un alt candidat la Primărie și nu pe Nicușor Dan. Așadar când scria lucrurile acelea, domnul Guran era în relații la fel de cordiale cu Dan Barna?
E fain să vezi cum atacurile duse adversarilor lui Dan Barna îi aduc un post domnului Guran. Presă quality indepentă domne! Măcar de spunea de la bun început pentru cine trage!

Spune și altora

9 Comments

  1. Și una legat de istorie economică din Războiul Rece: https://www.aier.org/article/the-soviet-economy-was-not-growing-it-was-dying/

 1. Moise Guran a acceptat sa mearga la o discutie cu Alianta USR-Plus, inca nu a acceptat oferta. Este totusi o diferenta si o spun in cunostinta de cauza. Cat despre articolele sale, a lovit in USR de cateva ori bune, asa ca nu stiu ce sa zic…

  1. Si eu merg la discutii la interviuri, nu accept oferta din prima. In afara de asta a atacat USR pentru chestii care nu erau pe linie ideologica cu Barna ci cu contestatarii sai.

   1. Ma rog, eu vad lucrurile subiectiv si nu toti din interior vad aceasta venire, daca se va concretiza benefica pentru USR sau macar oportuna.

    1. Tu cum o vezi?

     1. Eu vad un om cu o experienta zero pe coordonare politica chemat si acceptand sa coordoneze o campanie politica nationala a 2 partide ce au teoretic aproape 40.000 de membri. De asemenea, o parte din USR, importanta, majoritara in unele filiale, dar minoritara per total, are reticenta cu privire la venirea sa in urma articolelor lui Moise la adresa ei si a lui Nicusor Dan. Si Moise nu a zis in care dintre partide intra, eu cred ca va fi in Plus desi e o chestiune de timp pana la unirea celor 2, in acest moment cele 2 partide sunt separate, dar colaboreaza mai mult sau mai putin.

     2. Articolele critice la adresa USR ar trebui citite in nota cu negocierile dintre cele 2 tabere. Asta era scopul lor, sa aduca un avantaj lui Guran punand presiune pe votantii si membrii de zi cu zi USR. Probabil genul asta de manipulare e ce ma deranjeaza pe mine la el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: