Cum i-a mers Petrom-ului în pandemie

image_pdfimage_print

Petrom merită un premiu cred pentru performanțele din anul 2021. Auziți aici:

Cele mai mari vânzări pentru Petrom din ultimul deceniu: compania raportează pentru 2021 venituri de 26 miliarde de lei, mai mari cu 32% faţă de 2020, şi un profit în creştere cu 122% la 2,9 miliarde de lei. (sursă)

Oaaaau, ce de bani, ce mai vânzări. Ce bine că sunt impozitați cu 16% și nu trebuie să plătească impozit mai mult. Vă dați seama că ar fi fugit investitorii din România și ar fi fost privați de profitul ăsta frumușel.

Și să nu uităm de nenumăratele locuri de muncă create. Chiar așa, a crescut cifra de afaceri, cu cât o fi crescut numărul de angajați? Păi conform paginii 4 a raportului publicat de firmă pe siteul Bursei de Valori București avem așa:

  • În 2020 OMV Petrom avea 10.761 angajați
  • În 2021 OMV Petrom avea 7.973 angajați

Altfel spus a crescut profitul și cifra de afaceri, dar a scăzut numărul de angajați. Ce bine că nu au plecat investitorii ăștia mega strategici din România. Vă dați seama ce nașpa ar fi fost dacă îi impozitam mai mult? Cum s-ar fi pierdut locuri de muncă? Nu ca acum când crește profitul și tot scade numărul de locuri de muncă.

Și apropo de asta cu cifra de afaceri istorică și creștere a profitului în an de pandemie, mi-am adus aminte de asta:

OMV Petrom Marketing, societatea care deține benzinăriile Petrom și OMV din România, va obține de la statul român ajutoare în valoare de 3,94 de milioane de lei, suma maximă posibilă în baza schemei privind sectorul de hoteluri, restaurante și cafenele, unul dintre cele mai lovite de pandemia de coronavirus și de restricțiile sanitare. (sursă)

Ați înțeles, da? Deși are profit mare, cifra de afaceri istorică, OMV Petrom a aplicat pentru ajutoare de stat destinate HORECA în 2021. De ce? Pentru că vând produse alimentare în benzinării și la cum e scrisă legea benzinăriile se încadrează în categoria HORECA.

Altfel da, să apărăm companiile astea strategice de comuniștii care vor să le impoziteze.

Spune și altora

1 Comment

  1. Intreaga situatie din zona sectorului energetic este sa-i spunem speciala. Stricat cand vine vorba de benzina pretului nu au scazut niciodata poate cu exceptia starii de urgenta din 2020. Intotdeauna cand are loc o scadere a barilului de petrol mai importanta prin Romania pretul creste. Pe langa asta impactul costului benzinei este in lant si in general se resimte si in pretul altor bunuri. Inteleg este un domeniu complex legat de mai multi factori, doar ca toate profiturile astea obtinute de aceste multinationale ajung sa fie deranjante pentru omul de rand care plateste intotdeauna nota de plata pentru diverse rahaturi. Asta este perspectiva mea de cumparator de benzina.
    Pe partea cealalta se discuta foarte mult despre taxarea din Romania doar ca modelul de tara propus de marii ganditori ai neamului este un pic diferit fata de ceea ce vrea pulimea. De aici toate anomaliile din piata si tot ce inseamna neajuns si alte cele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: