Maneliștii sunt singurii libertarieni din România

image_pdfimage_print

Mi se întâmplă uneori să citesc câte o idee atât diferită, dar bine articulată încât mă face să mă simt prost că nu m-am gândit eu la ea. Un exemplu care ilustrează perfect situația asta e postarea asta a lui Vasile Ernu:

Sincer nu știu ce altceva sa adaug la postarea de mai sus pentru că surprinde foarte bine esența problemei: maneliștii sunt într-adevăr cam singurii libertarieni adevărați ai României. Cât despre libertarienii abonați la bani publici puteți să citiți o postare mai veche a mea care încă e valabilă. Bogdan Glăvan e un exemplu, care a fost propus inițial ca ministru al fondurilor europene, Cristian Păun care a ajuns șef la FNGCIM și lista poate continua.
Apropo, majoritatea libertarienilor cu funcții publice îi puteți regăsi ca semnatari ai unei scrisori deschise împotriva creșterii salariului minim. Scrisoare e din 2014 și avertiza că o creștere a salariului minim pe economie de la 900 RON la 1.050 RON va falimenta economia României. Serios, asta avertizau ei în 2014. Apropo, cum a fost falimentul economiei din 2015? Am trecut cu bine prin criza economică generată de creșterea salariului minim?
Revenind la maneliști, ca om care lucrează în taxe aș vrea să le văd veniturile impozitate. Dar de banii aceia aș vrea să văd și ceva mișcări de reducere a sărăciei prin comunitatea rromă din România.

Spune și altora

4 Comments

 1. E grea viata de lautar
  Ce vedem la televizior: salam, adi minune, guta etc sunt doar varfurile. Ca la fotbal. La un messi sunt cateva milioane de fotbalisti de liga a 4a care traiesc de pe o zi pe alta. Si la manelisti/lautari e la fel. Sunt unii care traiesc de la o nunta la alta.

  1. Corect, sunt de altfel sate intregi de lautari prin Campia Romana mai ales care doar asta fac. Am intalnit si eu cativa lautari din Romania care faceau turul Europei. Stateau cateva luni, uneori si un an intr-o tara cantand pe strada. Am stat de vorba cu ei de cateva ori si au povesti de viata fascinante.
   Unii din ei ajung celebri, dar nu neaparat in mediul romanesc. Eu de exemplu nu auzisem niciodata de taraful asta pana nu am dat peste ei din pura intamplare:
   https://www.youtube.com/watch?v=qq2V-RWgd3s

   1. Caliu cânta cu Taraf de Haidouks, de ăștia trebuie să fi auzit. A jucat și în ceva film, Le Concert parcă.

    1. De Taraf de Haidouks stiam, dar de Caliu nu. Oricum, violonistul de la Caliu e genial la faza cu cantatul cu coarda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *