De ce e Liviu Dragnea încă în libertate

image_pdfimage_print
Se poate spune orice despre Dragnea, mai puțin că nu e un om politic desăvârșit. De ce spun asta? Pentru că tocmai a anunțat asta (via Hotnews):

Comisiile de buget ale Parlamentului au adoptat, marți, un amendament inițiat de Liviu Dragnea care prevede ca 140 de milioane de lei să fie tăiați din bugetul Autorității Electorale Permanente, finanțarea partidelor. Suma urmează să fie direcționată către ministerul Educației. Amendamentul nu afectează prea mult subvenția alocată partidelor politice care rămâne în continuare foarte mare. 

Iar asta vine după ce, acum ceva timp, tot el a cerut reducerea bugetului serviciilor secrete (via Ziare.com)

“I-am rugat sa analizeze sumele serviciilor secrete. Cred ca sumele importante de aici pot fi relocate in sanatate de exemplu. Eu ma gandesc ca un program de acordare gratuita cu toti copiii din Romania de vitamina D este tot un program de siguranta nationala. Program pentru diabet. Si doamna prim-ministru cu domnul ministru au spus ca vor analiza, daca pot face in Guvern aceasta modificare, daca nu, eu sigur o sa fac la Parlament”, a spus Liviu Dragnea, la Parlament.

Faza e că sumele alea erau alocate partidelor și serviciillor tot de PSD. Asta nu e o surpriză pentru nimeni bănuiesc, dar cred că e important să înțelegeți ce se întâmplă aici: Liviu Dragnea joacă rolul de salvator!
Și sunt mai multe motive aici:

  • Și-a dat seama că finanțarea partidelor politice e o problemă de imagine pentru PSD având în vedere bugetul uriaș alocat.
  • Nu a vrut să pară slab acceptând amendamente ale Opoziției pe tema serviciilor sau finanțării partidelor.

Așa că a transformat o problemă într-o oportunitate: A depus el amendamente care să reducă o parte din finanțarea partidelor. Înainte de asta tot el ceruse vitamina D pentru copii în locul banilor pentru servicii.
Toate astea sunt conflicte inițiate de PSD, dar pe care Dragnea le rezolvă pentru a își îmbunătăți imaginea.
Omul ia pâinea de la gură Opoziției creând conflicte artificiale pe care tot el le rezolvă. Opoziția nu poate fura din electoratul PSD dacă PSD e și la guvernare și în Opoziție, nu?

Și da, de asta e liber omul deși toți analiștii lu pește îi numărau zilele în libertate: Liviu Dragnea e un politician cu 3 clase peste tot ce în România în prezent ca și abilități de negociere, imaginație, consilieri și cam tot ce mai vreți voi!
Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *