De ce nu se întorc Românii în țară: e periculos

image_pdfimage_print

Sunt sătul de planuri de repatriere a muncitorilor români. Eugen Teodorovici ar vrea să îi aducă înapoi forțat, Opoziția crede că Românii au plecat pentru că e corupție în țară.
Eu cred că motivele sunt ceva mai puțin filozofice. De exemplu România e o țară considerabil mai periculoasă pentru oamenii care muncesc. Și nu o zic eu, o zic statisticile europene (via Digi24

În 2016, în ţara noastră a fost înregistrată o rată de 6,11 accidente mortale la suta de mii de lucrători, mai mult decât dublu faţă de media din Uniunea Europeană, care a fost de 2,21 de accidente mortale la suta de mii de angajaţi.

Și atenție! astea sunt accidente mortale! Nu vorbim aici de toate chestiile nasoale care se întâmplă pe șantiere și nu duc la moarte. Sunt enorm de multe accidente de muncă ce au ca rezultat mâine sau picioare rupte, capete sparte și așa mai departe. Ca să nu mai spun aici că de multe ori angajatorii nu raportează astfel de incidente de teama amenzilor.
Iar consecința firească e că România e plină de oameni care muncesc, dar a căror sănătate se deteriorează datorită muncii. Mai mult salariile sunt mici, medicina e proastă și scumpă așa că nici nu se pot trata, nici nu se pot lăsa de muncă.

De ce pleacă Românii?

Pentru că e al dracului de greu să muncești pe un șantier din România. Dacă la asta adaugi picioare și mâine rupte sau capete sparte devine și mai nasol. Risc mare pe bani puțini.
În Vest regulile de protecție a muncii sunt respectate mult mai bine. În același timp, dacă Doamne ferește pățești ceva, ai șanse mai mari să scapi cu bine.
Ah…și se plătește mai bine.
Poate dl. Teodorovici, dl. Orban, Cioloș sau Barna ciulesc și ei un pic urechile și înțeleg lucrurile astea. Nu sunt SF-uri, sunt motive concrete pentru care Românii pleacă și nu vor să se întoarcă!

Spune și altora

2 Comments

  1. De fapt, ce face Teodorovici? Să fie asta o „chemare sufletească” pentru toți „fii rătăcitori”? Nu, eu cred (și pot să accept contra-argumentarea că exagerez când scriu asta) că Teodorovici face precum securistul (nu-l acuz că e securist) și dă un semnal. Care să fie semnalul ăsta? Semnalul ăsta e pentru toate beizadelele plecate afară (sau care stau într-o stază așteptând), să se întoarcă, că acum începe apogeul schimbării de gardă veche (părinții, rudele bătrâne) cu cea nouă (beizadelele înseși). Eu asta cred. Eu cred că li se transmite mesajul că după ce trece tot tam-tamul ăsta al europarlamentarelor + alegerile naționale ce urmează, abia după începe adevăratul spectacol în care puii de comuniști și securiști ocupă locurile călduțe ale părinților/neamurilor ieșite la pensii babane.
    Nu mai spun de discriminarea pe bază de superficilitatea diplomelor de afară, în care o să susțină că sunt apte să ocupe pozițiile părinților/neamurilor fiindcă au diplome exotice și, avai, ce deșteptăciuni sunt aceștia. Să vezi atunci cum se mai produce o aiureală…

    1. Nu cred ca e nevoie ca o persoana anume sa dea semne de genul asta. Oamenii nu au nici o jena sa isi puna copiii in functii cheie. Si nu se intampla doar la PSD, uite aici exemplu din PLUS: https://economie101.ro/oameni-politica-chix-tata-psd-fiul-plus/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *