Ce se mai întâmplă în România – Ediție specială de Crăciun

image_pdfimage_print

Nu mă gândeam că o să ajung să fac ediții speciale de Crăciun, dar iată-mă în punctul ăsta.
Mai întâi un cuvânt de la sponsori (Adică de la mine, că nu am reclame pe blog):
Dragă cititorule,

Dacă am învățat ceva din toate Crăciunurile petrecute până acum e că fiecare dintre noi încearcă să recreze într-un fel sau altul acele momente minunate de când eram copii și toată lumea era fericită.

Mi se pare însă că trăim cu o imagine idealizată a copilăriei și a ce înseamnă Crăciunul. Tânjim parcă după acele momente de perfecțiune pe care le-am trăit la 6-7 ani când credeam în Moș Crăciun și cadourile de sub brad chiar însemnau ceva, când afară ningea (nu ploua ca acum), când părinții noștri chiar zâmbeau…și o făceau sincer, cu sufletul, nu doar cu gura.

Și eu, ca și tine, dragă cititorule am acele amintiri puse într-un cutie pe care o țin aproape de inimă tot timpul anului, dar pe care o deschid în decembrie când încerc să recreez acel Crăciun perfect din copilărie. Dar oricât de multe cadouri am cumpăra, oricât de multă mâncare am băga în noi, oricât de mult ne-am strădui, parcă ”nu mai e ca altădată”.

În Moș Crăciun nu mai credem, deși el probabil încă mai crede în noi iar părinții noștri ar zâmbi și acum la fel, dacă am putea doar să ne mai bucurăm ca atunci.
Punem atât de mult preț pe a recrea acele momente perfecte încât uităm să ne bucurăm de momentele imperfecte pe care le trăim acum.
Gândește-te doar că azi îți e mai bine decât le era părinților tăi când erai tu copil și decât le era oamenilor în timpul războaielor sau altor catastrofe naturale care nu ocoleau ziua de Crăciun. 
Așa că uită măcar pentru câteva zile de nemulțumirile tale, uite că nu ai salariul pe care îl meriți, uită că nu îți permiți nu știu ce vacanță ori că Maricica / Maricel de la contabilitate te ignoră (nu te merită oricum!) și bucură-te de un pahar de vin bun și de zilele libere de la muncă.
Dacă ești cu familia, mănâncă sarmale și salată de boeuf cu ei, apoi arată-le filmulețe cu câini și pisici de pe internet (am și eu unul jos tare simpatic).
Dacă ești singur acasă ia o cola și bagă un Counter Strike sau Call of Duty sau Fifa. Sau ia niște floricele și uită-te la un film, ori stinge lumina și uită-te la luminile din brad!
Orice te face pe tine fericit…nu te judec 🙂 
Crăciun fericit dragă cititorule!


Crăciunuri de pe vremuri

Moș Gerilă cu un băț – sau cum să ajungi să urăști Crăciunul
Cum se sărbătorea Crăciunul în anii comunismului
Crăciunul la englezi în 1940
Două chestii petrecute în Ajunul Crăciunului acum câteva sute de ani. În cazul în care nu ați înțeles nimic din ce ați văzut, explicațiile sunt aici.


Și ceva mai vesel 🙂

Conversația pe care o va avea orice părinte cu copil de 10 ani.
Cum se bucură oamenii de Crăciun în funcție de vârstă
Cum să reacționezi când primești un cadou nasol
Moș Crăciun în stil Mad Max – Puncte bonus pentru cine vede unde are renul clopoțeii.
Un cățel simpatic de Crăciun


Recomandări muzicale

În cazul în care sunteți sătui de Hrușcă, Mariah Carey sau alte chestii similare vă recomand câteva chestii:
1. Un playlist cu melodii de Crăciun stil indie

2. Melodia mea preferată Crăciunul acesta e cântată de un comediant australian ateu care umblă desculț pe stradă și poartă machiaj cam tot timpul. Versurile fac toată melodia și bucurați-vă de Crăciun așa cum o face și el:

3. Jingle bells cântată la burta unui tip:

 

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *