Cu toată nebunia asta cu Dragnea și justiția, apoi Firea, apoi schimbări la legislația de justiție e ușor să pierzi din vedere anumite tendințe în politica noastră. Dacă pe vremuri un om căruia nu îi păsa de democrație și chestii de genul se mulțumea să stea în România și să nu ne facă de râs pe afară, lucrurile s-au cam schimbat în ultimii 2-3 ani.
Și cum sunt un cavaler adevărat primul exemplu pe care îl dau e cu o doamnă…doamna Dăncilă mai exact
Dăncilă, numele și steagul
Ei bine, am impresia că Viorica Dăncilă, reușește de una singură să distrugă cam tot ce au încercat alte femei în ultima sută de ani să construiască. Știu, ne-am învățat să râdem de ea, să facem mișto de ea prin memeuri și alte chestii, dar cred că e momentul să ne întrebăm cum începe să ne vadă restul planetei având în vedere că Viorica Dăncilă ne reprezintă.
Ni se întâmplă tuturor să mergem la o petrecere, să facem cunoștiință cu cineva și 2 secunde mai târziu să uităm numele acelei persoane. Ei bine pentru a evita astfel de situații, când esti Prim Ministru și ai vizite oficiale ți se spune cum îl cheamă pe Gigel ăla cu care te vezi…în mod repetat. Ba din câte îmi aduc aminte se face un briefing cu privire la regulile de protocol care trebuie urmate, cu chestii gen: se intră pe aici, se iese pe aici, se dă mână în momentul X, apoi vă așezați, România în partea aia a mesei, Estonia în partea cealaltă etc. Chestiile astea de protocol sunt foarte importante și trebuie făcute cât mai fidel. Îmi vine greu să cred că doamnei Dăncilă nu i s-a spus tot ce trebuie să facă.
Pe de altă parte, când ești prim-ministru și reprezinți o țară ai putea să depui un pic mai mult efort și măcar să încerci să memorezi un nume. În fine, ne-am obișnuit cu Viorica, dar ce ne facem când și ”specialiștii” de la Ministerul de Externe, Guvern sau cine Dumnezeu se ocupă de protocol o fac de oaie? (via Libertatea)
Drapelul Estoniei a fost arborat greșit, astfel că, înaintea declaraței comune prilejuite de inaugurarea consulatului estonian la Constanța, premierul Estoniei, Juri Ratas s-a dus personal la rastelul cu steaguri și a aranjat corect drapelul, înainte de a începe conferința de presă. Consulul român în Estonia a declarat, ulterior, că tot ceea ce ține de protocol este în responsabilitatea Guvernului.
Nu știu dacă realizați, dar prim ministrul Estoniei, un alt stat membru al Uniunii Europene s-a dus personal și a corectat gafa guvernului român.
Prim-fucking-ministrul Estoniei a corectat personal gafa noastră! Asta e cam cea mai mare palmă pe care o puteam primi la nivel diplomatic de la o țară aliată: să meargă personal prim-ministrul să repare ce țara gazdă a făcut prost!
Și da, e gafa noastră, nu e a Vioricăi sau a Guvernului ci a României. Ziarele din Estonia nu vor spune ”Guvernul României a pus steagul invers” ci ”România a pus steagul prost”. 25 de milioane de români vor fi puși la grămadă cu Viorica Dăncilă și ”specialiștii” care au pus steagul ăla invers.
Apropo, urmăriți fața Vioricăi Dăncilă în timp ce prim ministrul Estoniei aranjează steagul. Pare fața unui om stânjenit de greșeală?
Maria Grapini îl ceartă pe Președintele Franței
Asta a fost acum câteva luni, dar tot merită amintit că Președintele Franței, Emmanual Macron a fost ”certat” de Maria Grapini
Varianta text dacă vă dor urechile:
„Domnule preşedinte Macron, sunteţi pro-european sunt şi eu pro-europeană şi vă felicit pentru ceea ce aţi spus aici. Însă v-ați contrazis într-un lucru și aş vrea să-mi răspundeţi, poate clarificaţi. Sunt de acord cu dumneavoastră că trebuie să nu avem o democraţie autoritară, ci să avem autoritatea democraţiei. E foarte important acest lucru. Însă nu credeţi că declaraţiile dumneavoastră legate de faptul că Franţa şi Germania trebuie să fie nucleul dur şi să conducă şi aceasta are o aroganţă de a fi o putere peste celelalte state, nu duce la euro-scepticism? Cum să convingem noi cetăţenii, din ţara mea, din România, că sunt egali la masa negocierilor dacă dumneavoastră aţi declarat că vreţi o Europă cu două viteze, că vreţi să fie două state mai state decât celelalte?”, a spus Maria Grapini, europarlamentar.
O Europă cu mai multe viteze nu e aroganță ci realitate. Nu a decis Franța sau Germania că Europa trebuie să aibă mai multe viteze ci e realitatea ultimelor 10 ani de zile. Dar trebuie să îl tragem de urechi pe domnul Macron ca să îi aducem aminte că existăm și noi.
Apropo, ce credeți că au scris ziarele legat de interpelarea aia? ”Europarlamentar PSD l-a întrebat pe Macron bla bla bla…” sau ”Europarlamentar român a zis că bla bla bla”.
Europei nu îi pasă că nouă, restul românilor, ne e rușine cu PSD și doamna Grapini în particular și că spunem că nu ne reprezintă. Pentru europeni PSD-iștii sunt români și ne reprezintă.
Călin ”5 neveste” Tăriceanu
A trebuit să caut pe google câte neveste a avut Tăriceanu…iar ăsta nu e niciodată semn bun. În fine, Călin ”5 neveste” Tăriceanu a zis și el niște chestii:
În România a fost creat, după integrarea în Uniunea Europeană, un sistem represiv asemănător cu modelul Securităţii din anii 1950. Semnele existenţei acestui sistem cu rădăcini staliniste sunt indiscutabile: arestări abuzive, plimbarea oamenilor încătuşaţi prin faţa camerelor de luat vederi, scurgerea către media de informaţii din dosare.
Prezumţia de nevinovăţie a fost în practică abolită, iar judecătorii au fost presaţi în mod constant, inclusiv prin ameninţări directe şi publice, să dea condamnările cerute de Direcţia Naţională Anticorupţie la dictarea Serviciului Român de Informaţii. Iar acolo unde aceste metode nu funcţionau, s-a declanşat urmărirea penală a magistraţilor care se încăpăţânau să judece în drept şi în echitate şi se dovedeau imuni la abuzuri. S-a ajuns la arestarea şi inculparea, ulterior dovedită nedreaptă, a unor judecători de la Înalta Curte sau de la Curtea Constituţională. Până de curând, încurajat fiind de Comisia Europeană, sistemul s-a crezut invincibil.”
Adică Uniunea Europeană, ăia care ne-au băgat Comisia de la Veneția să ne supravegheze justiția, ăia care nu ne bagă în Schengen din cauza justiției nu știau că în România există un sistem represiv securist. Sunt sigur că oamenii au fost șocați să audă asta de la Președintele Senatului României.
Încă odată, credeți că un ziar din Bruxelles sau Paris a scris ”șeful la ALDE, Călin 5 neveste Tăriceanu crede că trăiește într-un stat securist deși conduce Senatul României și e guvernează țara”? Sau va scrie ”Președintele Senatului României spune că trăiește într-un stat securist”?
Altă chestie, mă deranjează teribil de tare cum un om ca Tăriceanu pune semnul egal între ce s-a întâmplat în anii 50 când venea Volga la tine la poartă și coborau niște băieți cu ochi albaștrii din mașină să te facă dispărut cu ce se întâmplă acum. Dacă în România era teroare securistă adevărată domnul Tăriceanu era acum în Bărăgan săpând canale de irigații, nu dând declarații în Senat.
Ce încerc să spun
Trecând peste faptul că încearcă activ să distrugă justiția, cel mai mare păcat al PSD-ului e că reușește să golească de conținut instituțiile statului.
Gafa cu steagul nu e întâmplare, ci doar o situație în care lipsa de profesionalism din instituțiile noastre se vede mai clar. Același lucru se întâmplă în instituțiile care se ocupă de fonduri europene, acolo unde avem întârzieri peste întârzieri și suntem incapabili să luăm banii UE. De ce? Pentru că, din nou, profesioniștii nu prea au loc în instituțiile publice.
Lipsa de profesionalism și golirea de conținut a instituțiilor se reflectă direct în imaginea României, acolo unde ne reprezintă Viorica Dăncilă, abonată la gafe diplomatice. Maria Grapini vorbește cu Macron de aroganță în timp ce Tăriceanu spune UE-ului că România e stat securist. Europenii nu sunt proști, înțeleg lucrurile foarte bine, poate chiar mai bine decât o facem noi, dar asta nu înseamnă că mulți nu vor pune semnul egal între România ca țară și Tăriceanu, Grapini și Dăncilă.
Spuneți voi un înalt oficial român (adică o persoană care lucrează în instituțiile statului român și reprezintă oficial România) cu o imagine externă bună în momentul acesta.
Acesta e, din păcate, prețul nevăzut al guvernării PSD din ultimii ani.