Folosirea rezervei de trezorerie – singura știre care contează

image_pdfimage_print

E o singură chestie de care trebuie să vă pese zilele astea (via Hotnews):

​Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că a dat dispoziţie ca MFP să nu se împrumute în piaţă, el subliniind că are toate sumele necesare în trezorerie pentru finanţare pe minimum şase luni, potrivit Agerpres. Asta după ce nici luni nu a reușit să se împrumute de pe piața internă. HotNews.ro a scris luni că una dintre soluții ar putea fi apelarea la buffer. Se pare că asta e decizia luată acum. Probabil urmează ieșirea pe piețele externe.
Dacă nu se împrumută de pe piața internă atunci de unde vor lua bani?
Ştiţi foarte bine – avem sumele necesare în trezorerie pentru a ne finanţa, (…) pentru foarte mult timp, minim şase luni de zile”, a afirmat Teodorovici, la Parlament.
Rezerva aia din Trezorerie e acolo pentru situații de urgență și cam atât. Ceea ce duce la următoarele două posibilități:
  1. Asta e o situație de urgență și atunci folosirea rezervei e justificată. Faptul că Guvernul nu se poate împrumuta la dobânda dorită și faptul că nu avem un buget deși e final de ianuarie cam confirmă asta. Dar Guvernul nu spune că ar fi o urgență.
  2. Nu e situație de urgență, caz în care Guvernul folosește rezerva nejustificat.

Vă las pe voi să decideți care din cele două de mai sus e mai gravă.
Altfel da: se apropie scadența pentru toate scamatoriile făcute de Guvern. Și nu, nu vine sfârșitul lumii, dar România intră încet, dar sigur în spirala unei noi recesiuni economice cauzate de iresponsabilitatea bugetară. Iar la final va fi iar vina FMI, a lui Soroș, băncilor, multinaționalelor și alte manele din astea.
P.S: o să vedeți multă isterie și mistificări atât de la Opoziție cât și de la PSD. Ar fi bine să aveți bani puși deoparte pentru următorii 2-4 ani.

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *