Cum explici inflația oamenilor simpli: cazul Banca Centrală a Jamaicăi

image_pdfimage_print

Banca Jamaicăi a decis că trebuie să explice poporului că inflația și țintirea inflației sunt chestii necesare. Dar cum explici un concept atât de complicat oamenilor simpli?
Păi, având în vedere că Jamaica e țara care l-a dat lumii pe Bob Marley…evident că prin reggae!
Clipul de mai jos e o adevărată bijuterie!

Și bineînțeles că voi profita de ocazie pentru a spune că, în România, genul ăsta de educație se poate face cu maneliști. De  ce să nu cânte Salam despre corelația dintre creșterea salariilor în economie și inflație? Vă garantez că în 2-3 săptămâni jumătate din țara asta ar înțelege mai bine economia!

Spune și altora

2 Comments

  1. Daniel aș vrea să știu (când ai timp & ești binedispus) mai multe efectul „prețurilor foarfecă” ( https://en.wikipedia.org/wiki/Price_scissors ). Mai citeam câte ceva și dădui peste treaba asta. Efectiv, am rămas mut, fiindcă în afară de săracii țărăniști (PNȚ) să declare celebra curbă de sacrificiu și austeritate de pe urma crizei ăleia, eu nu am știut de efectul acesta din istoria noastră.
    Poate mă înșel dar efectul ăsta (cât am priceput din relatările rudimentare de pe wikipedia) iarăși îmi demonstrează de ce e mai importantă industrializarea, dezvoltarea și inovarea autohtonă decât să stai să te rogi de alții după FDI sau să cumpere la prețurile preferențiale.
    Mulțumesc în prealabil.

    1. E un subiect interesant si l-am pus pe lista de articole. Multam de sugestie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *