Eugen Teodorovici uită că e la guvernare

image_pdfimage_print

Eugen Teodorovici, actual ministru al Finanțelor ne anunță că aparatul de stat nu e eficient și că sunt prea mulți angajați (via News.ro):

Cred că e de bun simţ să te gândeşti (la o reformă a aparatului bugetar – n.r.) pentru că ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală, şi locală eficientă. Asta înseamnă să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi, ca să fie mai eficienţi, repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”

Sunt două lucruri de spus despre Teodorivici:

A lucrat toată viața la stat

Dacă vă uitați prin CV-ul lui o să vedeți că Eugen Teodorovici nu are nici măcar 1 zi lucrată în mediul privat. Eugen Teodorovici e un produs al sistemului pe care îl critică. Vorbim de un om care a terminat facultatea la 26 de ani și apoi a ocupat diverse funcții prin sistemul bugetar. A lucra în mediul privat nu e o condiție obligatorie pentru a critica sistemul de stat.
E un pic suspicios însă când o persoană care a lucrat doar în structurile de stat critică acele structuri.
În fond, care e termenul lui de comparație? De unde știe dânsul cum ar trebui să funcționeze un sistem pe care nu l-a privit niciodată din afară?

E de ani de zile în sistem

Iată cum arată cariera profesională a lui Eugen Teodorovici conform Wikipedia:

Eugen Teodorovici a fost ministru al fondurilor europene din decembrie 2012 până în martie 2015. Din ianuarie 2018 până în prezent e ministru al finanțelor. Tot din decembrie 2012 până în prezent este senator în Parlamentul României.

Unde bat

Eugen Teodorovici e în fruntea unui minister timp de mai bine de 3 ani de zile. Ultimul an e petrecut ca ministru al finanțelor, unul din cele mai importante portofolii din Guvern. De asemenea, de 6 ani fără întrerupere e membru marcant al PSD și senator în Parlament.
Vorbim așadar de un om cu putere de decizie în partidul care conduce România de 8 ani de zile. 8 ani de zile de controlat structuri guvernamentale iar domnul Teodorovici a fost ministru în 3 din cei 8 ani.
Și cu toate astea acum ne anunță că sistemul în care a lucrat toată viața nu e bun și trebuie restructurat. Vedeți ceva în neregulă aici?
Nu atac persoana, atac motivația din spatele declarației.
E ca și cum un pompier aflat în fața unei case în flăcări, cu furtunul în mână, dar apa oprită ar spune: ”Trebuie să facem ceva, casa e în flăcări!”
Da, e în flăcări, știm asta! Poți folosi furtunul ăla din mâna ta ca să stingi incendiul totuși? Că vedem cu toții flăcările, însă tu ești singurul cu autospecială și furtun.

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *