Ar trebui sa ne faca educatie financiara Cabral

image_pdfimage_print

În timpul unei conferințe Radu Ghetea, unul dintre dinozaurii sistemului bancar românesc a făcut următoarea afirmație (sursă):

”nu sunt un fan al televiziunilor, dimpotriva. Am observat emisiuni pe care unii le-ar putea trece la categoria de total divertisment, genul “Nu te pui cu blondele” sau “Am intrebat 100 de romani” sau “Ce spun romanii”, emisiunea facuta de Cabral. Sigur, acolo apar tot felul de persoane, dar intrebarile sunt de cultura generala si vrand-nevrand persoana care deschide televizorul se intreaba “oare eu stiu ce intreaba acolo?..Oare, nu am putea sa introducem intr-un fel sau altul si niste intrebari cu caracter educativ financiar-bancar? De exemplu care este obligatia principala pe care o are un debitor”

Și apoi asta:

“O sa imi permit sa o contactez pe mama lui Cabral si sa ii spun “haide sa incercam sa il convingem pe Cabral sa puna si niste intrebari educative, din domeniul educatiei financiare”

Omul are dreptate, dacă vrei să ajungi la publicul fără educație financiară trebuie să-ți transmiți mesajul prin intermediul persoanelor în care acest public are încredere. Puștimea se uită la Mickey Hash, BROmania și vloggeri din ăștia dubioși. Vrei să ajungi la casnice sau femei trecute de prima tinerețe, mergi la Măruță sau Cabral. Vrei ca bărbații aflați la andropauză și cu venituri mici sau medii să afle mai multe despre DAE, roagă pe Capatos sa vorbească 5 minute despre asta. Poți face manuale de educație financiară, dar dacă sunt scrise de comuniști nu le va citi nimeni. Poți organiza conferințe și workshopuri, dar oamenii care iau credite sunt în fața televizorului, nu în altă parte.

Așa că da, îi dau dreptate lui Radu Ghețea, vreți ca băncile să nu mai fraierească atât de ușor oamenii? Faceți campanii de educare cu vloggeri, cu Capatos sau cu Măruță. Vreți ca nimănui să nu îi pese în continuare, educați-vă copiii cu articolele palpitante ale lui Daniel Dăianu.

P.S: Atunci când cineva are dubii cu privire la abilitățile intelectuale ale românilor eu îl trimit la rubrica de comentarii de pe site-urile de știri. În cazul de față articolul vorbește despre nivelul de educație financiară al românilor. Comentariile în schimb sunt de genul: ”Muie la bănci”, ”bancherii sunt niște escroci”, ”Ți-ai dreacu de nenorociți, mi-ați dat credit și acum vreți banii înapoi plus dobândă”


Ținem legătura pe mail?

Dacă ți-a plăcut articolul te poți abona la newsletter-ul și vei primi mail, odată pe săptămână cu ce articolele am scris. Fără spam! Fără mizerii!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]


Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *