image_pdfimage_print

De regulă pun linkuri în calupul de articole către chestii pe care le consider interesante. Dar de data asta fac o excepție și vă vorbesc un pic despre două chestii ceva mai mult:

Espresso filozofic

Espresso Filozofic e un blog / site simpatic care tratează probleme de filozofie, dar într-o manieră ușor de citit și înțeles.

Dacă vreți să știți:

atunci vă recomand să vă abonați la articolele de pe acest site. Explicațiile sunt succinte, ușor de înțeles și vă oferă posibilitatea să descoperiți mai multe despre filozofie într-o manieră digerabilă. Nu cunosc persoana care se ocupă de site, în afara informațiilor din pagina de contact, dar mi se pare că face o treabă bună.

Berzele vedetă de la Wildlife Romania

Wildlife Romania au avut o idee nemaipomenită și au montat camere video lângă câteva cuiburi de barză și fac streaming online de acolo fie pe siteul lor fie pe pagina lor de Facebook.

Poate că sună straniu, dar când mi se face dor de România intru pe un stream din acesta și mă uit la berze.

Puteți vedea de exemplu:

Iată de exemplu una dintre berze acum câteva zile cân a început să ningă peste cuibul din Cărpiniș.

Camerele acestea nu sunt montate doar pentru spectacol ci și pentru a asigura că berzele nu pățesc nimic și pentru a le permite ornitologilor să studieze comportamentul animalelor. E de-a dreptul minunat să vedeți acele streamuri când ies puii de barză din ouă deși uneori trebuie să ne amintim că viața bate filmul și berzele trebuie să ia decizii dificile, cum ar fi să își sacrifice un pui pentru ca altul să supraviețuiască.

Dacă vă plac streamurile și în general vreți să ajutați pe cei de la Wildlife Romania, puteți dona bani pentru a-i ajuta să întrețină camerele, să repare echipamentul și să plătească factura la internet.

Am donat și eu bani pentru berzele astea simpatice și vă recomand și vouă să o faceți, indiferent cât de puțin ar fi, pe pagina lor, unde au un buton fix pe poza cu berzele.

Spune și altora

2 Comments

  1. Un blog de o calitate excelenta. Felicitări!

    1. Mersi, sper sa te revad pe blog si in viitor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: