Ce e cu toate declarațiile dubioase din ultima vreme

image_pdfimage_print

Vâlcov la TVR (via Adevărul):

“După o asemenea istorie haideţi să fim realişti! A depăşit pe Papa, a depăşit pe cine mai vreţi dumneavoastră. Trebuie totuşi, la un moment dat, să ne recunoaştem limitele şi să lăsăm şi pe alţii mai tineri să ducă mai departe”,

Cine l-a votat pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la BNR? Oare și reprezentanții Guvernului în consiliul BNR?
La același interviu (via Profit):

”Până la sfâșitul acestui an, Guvernul și-a propus ca ratele la creditele românilor să coboare la jumătate, atât la băncile comerciale, cât și prin programele pe care noi le avem demarate.”

Sigur, pentru că băncile dau credite din mărinimie și vor accepta înjumătățirea ratelor.
Altă chestie (via Adevărul):

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, spune că fondurile de pensii private nu sunt investitori şi au randament la jumătate faţă de titlurile de stat. Totodatăm Vâlcov afirmă că banii deponenţilor s-au devalorizat. 

Oare Darius Vâlcov știe că 65% din banii din Pilonul II sunt investiți de fondurile de pensii în datorie guvernamentală? Știe, stați liniștiți!
Eugen Teodorovici, nu se lasă nici el mai prejos (via Digi24):

Ordonanţa 114 este actul nomativ cel mai curajos şi îndrăzneţ de după Revoluţie, având în vedere complexitatea domeniilor pe care le reglementează.”

Având în vedere haosul creat deși se aplică doar parțial, ”curajos” nu e cuvântul pe care l-aș folosi eu.
Apoi vine și Dragnea, care după ce a rezolvat deficiența de vitamina D din România se uită acum la rezerva de aur (via Hotnews):

”Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus miercuri la Senat un proiect de lege care obligă Banca Națională a României să păstreze în țară 95% din rezervele de aur pe care le deține.”

Pentru că toate celelalte țări care își țin rezerva de aur în afara granițelor sunt conduse de tâmpiți și doar noi știm mai bine.

Care e treaba cu toate declarațiile astea?

Așa cum ați observat nici nu m-am deranjat să comentez prea mult acele declarații. De ce? Pentru că nu merită comentate! Pentru că nu au substanță și sunt aruncate în media pentru a genera zgomot și cam atât.
PSD tocmai a pierdut masiv din imagine prin votul de încredere dat de UE Codruței Kovesi. E irelevant dacă LCK se poate atinge de la Bruxelles de PSD sau nu. Ce contează e că în ciuda eforturilor PSD LCK are șanse de a fi numită în fruntea Parchetului European. Iar publicul PSD e teribil de naționalist și nu va ierta PSD-ului faptul că nu a susținut un român.
Așa că PSD trebuie să:

  1. Creeze cât mai mult zgomot acum ca să acopere eșecul de la Bruxelles (toate declarațiile belicoase ale lui Vâlcov și Teodorovici).
  2. Să momească publicul anti-PSD cu promisiuni care să îi țină departe de proteste (gen reducerea ratelor la jumătate).
  3. Recupereze ceva din imaginea șifonată în rândul naționaliștilor din publicul său țintă. De aici declarația cu aurul.

Toate declarațiile astea nu merită comentate pe larg ci trebuie trecute direct la rubrica ”Umor” a ziarelor. Cu toate astea li se acordă spații ample și generează discuții aprinse.
Dacă Dragnea, Vâlcov sau Teodorovici ar fi fotbaliști ar juca probabil la Real Madrid sau Barcelona la cât de buni sunt la trimis adversarii după fentă.

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *