CCR și demiterea lui Kovesi – câteva lecturi

image_pdfimage_print

UPDATE: Am adăugat explicațiile lui Cristi Dănileț
O să încep cu un disclaimer: decizia CCR și procedura de destituire a șefului DNA e un subiect foarte tehnic și îmi depășește puterea de înțelegerea. Sunt lucruri care țin de proceduri, Constituție și alte chestii juridice pe care, probabil, un număr foarte mic de oameni din țara asta îl înțeleg cu adevărat. Eu nu mă număr printre acei oameni. Vă las în schimb cu opiniile și comentariile unor alți oameni pe tema asta, unele pertinente, altele fanteziste, dar un exercițiu bun care vă arată argumentele fiecărei părți:

O altă recomandare, de la Sidonia Bogdan, referitor la efectele acestei decizii pe termen lung (adică în afară de o să fie dată afară Kovesi). Plus, câteva comentarii pe scurt despre momentul ales pentru a da decizia.
Vă recomand de asemenea să citiți două opinii cu privire la întrebarea: ar trebui sau nu organizat un referendum pentru invalidarea deciziei CCR?
Dana Gârbovan din nou cu argumente că un referendum pe tema asta ar deschide drumul spre dictatură
Dar și Radu Burnete cu un exemplu de situație când Curtea Constituțională a SUA susținea că rasismul e ok și de ce ar trebuit respinsă o decizie care, deși constituțională, nu e în spiritul justiției.
Din toată ecuația asta lipsește președintele României momentan.

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *