Pe Dăncilă o împinge cineva să facă gafe

image_pdfimage_print

Viorica Dăncilă a făcut iar o nefăcută și a încurcat două orașe, era în Pogorica și a spus tuturor că e în Pristina, în timpul unei vizite oficiale. Acum, știu că e mișto să râdem de Viorica Dăncilă, știu că s-a făcut de râs de multe ori până acum, dar haideți să facem un mic efort mental și să ne gândim la câteva chestii ciudate care se întâmplă în jurul ei.
În primul rând Viorica Dăncilă nu a dovedit niciodată veleități de geograf, de strateg politic sau în general de orice altceva. De ce crede lumea că Viorica Dăncilă ar fi capabilă să știe cum se numește capitala Kosovo și capitala Muntenegrului? Adică 99% din Români nu știu informația asta, de ce credem că Viorica Dăncilă știa numele ambelor orașe pentru a le încurca? Uite, ca să fie mai ușor, de câte ori ți s-a întâmplat să confunzi dinozaurii sauropozi cu dinozaurii ornithopozi? Niciodată pentru că acum e prima oară când aflii că există astfel de clasificări?
În aceeași idee, pare Dăncilă genul de persoană care ar știi că Podgorica și Pristina sunt orașe în Balcani?
Apoi mai e și gafa de acum ceva timp de la Constanța când drapelul Estoniei a fost arborat greșit și premierul Estoniei, Juri Ratas s-a dus personal la rastelul cu steaguri să aranjeze steagul nu a fost vina personală a Vioricăi. Premierul României nu se ocupă de aranjarea steagului ci oamenii din staff-ul ei sau de la Ministerul de Externe. Cineva de acolo nu și-a făcut în mod clar treaba, dar Viorica Dăncilă a fost cea de care s-a făcut mișto.
Mie mi se pare mai probabil că în staff-ul Vioricăi Dăncilă sau pe la Ministerul de Externe sunt oameni care fac lucrurile prost. Sunt șanse mari ca Viorica să fii învățat pe de rost numele orașului în care e, caz în care e mai probabil ca ea să fii fost victima unei greșeli a staff-ului. 
Asta nu scuză greșeală și nu schimbă cu nimic faptul că România, nu doar Dăncilă, s-a făcut de râs din nou în fața partenerilor externi. Dar explică în opinia mea de unde vin gafele astea și, spre dezamăgirea unora probabil, nu e doar vina Premierului pentru că pur și simplu nu dă impresia că ar știi asta de la bun început. Dacă ar fi vina Premierului nu ar fi atât de grav cât e faptul că sunt oameni slab pregătiți care sunt responsabili pentru partea de politică externă a României.
Sursă foto: Guvernul României

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *