Coca Cola Mure și Ienupăr – Review

image_pdfimage_print

Azi despre un nou amestec interesant de la Coca Cola, de data asta: Coca Cola Mure și Ienupăr.

E vorba așadar de un amestec de Coca Cola cu arome de mure și ienupăr. Am găsit asta la Mega Image (concept store-ul de la Piața Sudului). Vine în sticlă de sticlă de 250 ml.

Nu e versiune standard de Coca Cola ci una cu ușor mai puțin zahăr adică 8,2 grame de zahăr la 100 ml. Cola normală are 10,6 grame de zahăr la 100 ml. Se simte la fel de dulce totuși comparativ cu Coca Cola clasică. Acum să vedem cum stăm la capitolul gust de mere și soc.

Faza e așa, pe etichetă scrie că băutură e bazată pe concentrat de mure (0,1%) și ienupăr (0,01%).

Ca să vă spun sincer nu știu ce gust are ienupărul. Gustul predominant e cel de mure, dar și acela vine mai degrabă ca un aftertaste, spre final. Ienupărul în schimb se folosește ca îndulcitor, ceea ce ar explica gustul ușor diferit de cola, înainte să apară aftertaste-ul de mure. Practic cola în sine e dulce și are un gust ușor diferit. Cred că acela e ienupărul. Pe de altă parte gustul de mure e destul de discret deși destul de bun.

Dacă îți e foarte sete, având în vedere și cantitatea (doar 250 ml), s-ar putea să dai toată sticla pe gât și să nu simți mare lucru pe loc. Dar aftertaste-ul de mure rămâne pe limbă ceva timp.

Așa cum scriam și în trecut, cei de la Coca Cola testează piața cu sortimente noi. Am scris și eu despre Coca Cola Mango și Coca Cola Peach, Coca Cola Twisted Strawberry și Coca Cola Mere și Soc . Unele din ele rămân în gama de produse vândute. Altele în schimb nu mai sunt introduse după perioada inițială de testat.

Concluzie

Una peste alta Coca Cola Mure și Ienupăr primește un 8,5/10. La o primă degustare îmi place mai mult decât cel de Mere și Soc.

P.S: Nu am primit (din păcate) bani de la Coca Cola pentru recenzia asta. Toate recenziile la Coca Cola aici.

Spune și altora

1 Comment

  1. Uite și părerea mea făcută în premieră, acum 11 luni:
    1. https://youtu.be/sI39oM3wB2w – toate cele 3 arome în recenzie
    2. Toate cele 3 amestecate; aromă nouă: https://youtu.be/xo5TpU8Odn8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *