De ce clasa politică din România e mizerabilă

image_pdfimage_print

”Toți sunt o apă și un pământ” e o vorbă pe care o auzi des când vine vorba de politică. Și e vorbă care nu îmi place, nu pentru că nu ar fi adevărată (e din păcate) ci pentru că îi demobilizează pe oameni.
Cu toate astea sunt perfect conștient că nu e cazul să ne păcălim. Unul din motivele pentru care România e în rahatul de acum e lipsa de politicieni proaspeți în sistem. Iar asta se vede cel mai bine când te uiți la cum sunt reciclați oamenii vechi. Un exemplu e aici (via Facebook):

Iar ăsta e un reminder important: Victor Ciorbea, actualul avocat al poporului, NU a fost numit de PSD ci de PNL, pe ale cărui liste a fost și candidat. Pe vremea aia însă PNL era parte din USL, iar PSD era partid prieten.
Faza aia cu ”pe vremea aceea încă nu își dăduse caracterul pe față” e adorabilă. Cine are un pic de memorie știe ce înclinații politice avea Victor Ciorbea de la bun început. Ca reminder un articol bun din Adevărul care explică cum a ajuns el avocat al poporului și ce a făcut pe acolo.
Genul acesta de trădări și încrengături politice nu trebuie uitate! Ele sunt unul din motivele principale ale mizeriei actuale din politică.

Spune și altora

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *