Cine se plânge de prea multă corectitudine politică în Romania

image_pdfimage_print

Nu îmi plac oamenii care se plâng că nu pot zice chestii în România pentru că nu e politically correct. România nu e genul acela de țară în care oamenii înțeleg ce înseamnă a fi politically correct, dar cu toate astea văd o grămadă de manifeste împotriva acestei idei.

De regulă ignor oameni de genul asta, dar în ultima vreme îmi apar din ce în ce mai des chestii pe tema asta prin feed și începe să mă cam enerveze.

A fost mai întâi Puya care a început să se plângă că vezi doamne nu poate să se exprime pentru că nu e politically correct să ceva…nu am înțeles exact ce încearcă să spună că omul nu e foarte coerent. Cineva de la Vice l-a desființat deja deci nu are sens să îmi mai bat eu capul.

Mi-a apărut însă și chestia asta prin newsfeed:

”Manifest împotriva corectitudinii politice” de Alexandru Petria

Vreau să fie clară o chestie: Nu îl cunosc pe tip, e prima oară când aud de el. Singurul motiv pentru care îmi pasă de existența lui e că sunt oameni care probabil citesc și dau share la chestia asta.

Acum să vă spun ce e chestia asta, în cazul în care nu ați citit deja: un pseudomanifest la adresa ideii că dreptul lui de a spune chestii e restrâns. Spre deosebire de Puya, care, deși e rapper, nu prea le are cu cuvintele, tipul ăsta știe ce face pentru că amestecă niște chestii legitime, dar care nu îi sunt interzise cu unele care sunt evident nasoale.

Amestecându-le pe cele nasoale cu cele acceptabile te poate face să crezi că de fapt sunt toate ok. Iată un exemplu:

”Nu cumva să-i spui negrului negru.”

”Nu cumva să-i spui poponarului poponar.”

A numi un negru ”negru” nu e ilegal în România. A numi pe cineva poponar e o insultă însă indiferent de orientarea ta sexuală.

Alt exemplu:

Nu cumva să spui adevărul. Adevărul este o insultă.

Cine nu poate fi de acord cu chestia asta, nu? Da, doar că nu i-a interzis nimeni adevărul. Adevărul nu are nici o treabă cu corectitudinea politică. Dar știe și el asta, însă asociază lucruri adevărate cu niște chestii care nu au nici o legătură cu ce înseamnă conceptul de corectitudine politică. De exemplu:

Nu cumva să fii om întreg, ci o arătare fără individualitate, supus, docil.
Așa ni se cere, asta se încearcă să ni se impună. Și-o să fim fericiți precum vidul.
Corectitudinea politică e pe cale să ne scârbească fiindcă umbrim pământului.

Ce treabă are una cu alta? Cine i-a interzis să fie un om integru? Ce treabă are corectitudinea cu chestia asta? Nimic, absolut nimic! Nimeni nu îi interzice absolut nimic din ce zice el mai sus. Spune că niște chestii de bun simț vor fi interzise de ”corectitudinea politică” doar pentru a da legitimitate văicărelilor sale.

Vreți să vedeți însă ce face tipul în online și câte i s-au interzis până acum? Ia uite aici titlu de articol scris de el în 2015 pe catchy.ro (link în titlu);

Ai supt lapte de la tata?

Articolul e bineînțeles despre homosexuali. Haideți să vă dau câteva citate din ce spune domnul că nu trebuie să i se interzică și spuneți și voi dacă e ok:

”Treacă-meargă, să și-o avanseze în dos cu vaselină într-o veselie, e mișmășeala lor dacă așa îi furnică.”
”Și-s normali și poligamii, și cei care înghesuie oi sau găini. Ba și tăcuții necrofili.”

E ok să spui asta? Serios, nu vi se pare dubios? Tocmai a comparat homosexualii cu necrofilii și zoofilii. Nu v-am convins? Uite una și mai bună:

”Mă gândesc doar la pruncii unor asemenea cupluri. Adoptați, desigur. O să se dezvolte cu torente de complexe. Tarați, în bătaia de joc a celorlalți copii. Și, să te ferească Dumnezeu de sadismul copiilor…! Ce zice un astfel de cuplu copilului, că a supt lapte, când a fost mai mic, de la tata?”

Ați prins referința de la final? Sper că nu trebuie să o explic!

Înțelegeți acum? Omul care a scris chestiile de mai sus se plânge că nu se poate exprima din cauza corectitudinii politice!

Sincer să fiu, având în vedere chestiile astea nu mi-ar părea rău dacă cineva i-ar interzice să mai scrie chestii din astea de-a binelea.

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *