Chestii interesante 17 – 18

image_pdfimage_print

Un articol foarte bun despre cum școala românească e defazată față de nevoile de dezvoltare intelectuală și emoțională a copiilor.

Logica economică din spatele Legii Salarizării Unitare. Și da, chiar are o logică economică bună, probleme sunt însă la implementare. Voi reveni și eu asupra subiectului.

Există două tipuri de informație, cea pe care o vei putea folosi și peste 1 an și cea care mâine devine irelevantă. 

Silicon Valley a produs antreprenori superstar precum Elon Musk, Mark Zuckerberg say Jeff Bezos. În același timp a adus în față și antreprenori care par orientați spre a distruge oportunități, nu de a crea precum Travis Kalanick. Despre antreprenorii neproductivi precum ultimul într-un articol interesant la Alphaville. Apropo, accesarea articolelor pe Alphaville se face doar dacă ai cont la ei, DAR contul este gratuit. Îți creezi un user și o parolă și poți citi articolele.

Oamenii onești și muncitori au reprezentat secole la rând coloană vertebrală a economiilor vestice. Lucrul acesta ar putea să se schimbe în curând însă.

O parte consistentă din clasa de mijloc americană își consolidează poziția în timp ce majoritatea trece încet, dar sigur spre sărăcie. Un articol excelent despre clasa de mijloc, oportunități și visul american.

O uriașă colecție de artefacte naziste descoperite în Argentina într-o cameră secretă. Se bănuiește că ar fi aparținut unui înalt oficial nazist care a ajuns în Argentina, chestie care mult timp a fost considerată doar speculație. Și un video cu ce s-a găsit acolo.

Zvonurile că Mark Zuckerberg ar vrea să devină președintele Statelor Unite ale Americe devin din ce în ce mai insistente. 

Un exercițiu ușor, dar care arată cât de important e pentru fenomenul globalizării ca transportul să fie ieftin.

Odată cu interzicerea comerțului cu fildeș de elefant piețele din Asia de Sud-Est (cele mai mari consumatoare de astfel de produse) s-au reorientat spre fildeșul de mamut. Așa că în ultimii ani, în fiecare primăvară sute de ruși se îmbarcă în misiuni extrem de periculoase de a scoate fildeșul din solul siberian care se dezgheață. O galerie foto extraordinară în continuare. Click fie pe poza fie puteți da click pe lateral pentru a vedea următoarea poză aici:

The Mammoth Pirates


Boston Dynamics, divizia de roboți a Google a fost vândută către o companie din Japonia. Roboții lor sunt printre cei mai cool din câți am văzut eu.
Modelul Atlas:

Modelul SpotMini:

Artă – Peter Mohrbacher, un artist cu imaginație și creaturi fantastice. Pagina de behance și tumblr

Comic: Un mesaj de pace de la extraterestrii

Video: Cum s-a născut sistemul românesc de admitere în învățământul superior. Atenție, conține limbaj NSFW (adică nu asculta asta la muncă) și multă moldovenească:


 

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *