Chestii interesante 17 – 17

image_pdfimage_print

Criza din Qatar, explicată de Al Jazeera, un post de televiziune din Qatar.
Motivația principala din spatele deciziei Arabiei Saudite pare a fi suportul acordat de Qatar mișcării ”Muslim Brotherhood”. Puteți citi despre Muslim Brotherhood într-un material Aj Jazeera sau într-un alt material BBC.
Cum ar putea arăta un viitor politic cu Coaliția pentru Familie implicată în politică
Despre ce înseamnă să crești într-o familie tradițională românească, cum e să crești într-o familie cu un singur părinte și de ce Coaliția pentru Familie e nocivă pentru societatea românească.
Multe dintre imprimantele moderne printează un cod aproape invizibil cu ochiul liber pe orice hârtie, care poate fi folosit pentru a determina unde și când a fost imprimată foaia respectivă. Chestia asta aparent a fost folosită inclusiv într-o investigație a  FBI-ului.
Albinismul a devenit un adevărat blestem în ultimii ani, în Malawi, acolo unde oamenii care suferă de albinism sunt uciși și dezmembrați pentru că organele sau oasele lor să fie folosite în ritualuri magice. Unul dintre protagoniștii poveștii spune albinism că este:

The condition that makes me black without black, white but not white. That is how it was, and I will tell you all about it.

Etnogeneza și țuica, un articol foarte simpatic despre originea băuturilor populare din România și enigma țuicii.
Cum face China să hrănească aproape 1,4 miliarde de oameni.
Câteva gânduri despre venitul de bază universal (universal basic income) și problemele pe care un astfel de concept le ridică în practică
India vrea să construiască de la zero un oraș de 11 milioane de oameni
Știți ce a făcut Akon, raperul cu câteva melodii de succes acum 8-9 ani? Ei bine și-a construit o afacere de cu o valoare de aproape 1 miliard de dolari în Africa.
Pentru cei pasionați de economia SUA, un interviu lung cu Ben Bernake, fostul șef al FED-ului american, în care vorbește despre criză, locurile de muncă din industria cărbunelui și Trump, printre multe altele.
Gravitational lensing, un proces prin care masa uriașa a unei stele poate curba lumina și acționa ca o lupă va putea fi folosit de telescopul Hubble pentru a analiza ”mai de aproape” anumite părți ale universului.
Comic: Femeile, etern mister pentru bărbați, dar într-o notă amuzantă.
Artă: SiChen Want, artist din Beijing
Muzică: O melodie veche a celor de la Rolling Stones, dar interpretată de Ciara, Paint it Black
 

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *