Chestii interesante 17 – 16

image_pdfimage_print

Cum va ajunge Coaliția pentru Familie să distrugă PSD
Câteva lucruri interesante despre casele bucureștenilor, conform unui studiu IKEA
Cum a ajuns o anchetă asupra cheltuielilor realizate de o companie de stat braziliană să dezvăluie cea mai mare rețea de corupție din istoria Braziliei, inclusiv președintele țării fiind anchetat.
Oamenii bogați sunt mai predispuși să nu își declare corect veniturile decât oamenii săraci, conform unor cifre rezultate în urma unei amnistii în Norvegia.
UBER Pool, unul dintre serviciile cheie necesare UBER pentru a deveni profitabil da chix atunci când sunt eliminate discounturile acordate clienților.
Sunt locuri în lumea asta unde oamenii nu folosesc cuvinte pentru a comunica ci fluierături. BBC are articol foarte interesant despre cât de răspândit e obiceiul acesta pe întreg globul.
Le folosim zilnic, râdem la ele și au ajuns să fie asociate cu Internetul. Puțini știu însă că gif-ul are o istorie agitată și la un moment dat dispăruse aproape complet de pe internet.
Despre cum calculatorul ca obiect va dispărea, dar ideile din spatele său ajung să fie transmise și aplicate în aproape orice bucată de tehnologie modernă.
De ce sunt bărbații mai violenți decât femeile, de ce toți dictatorii sângeroși de până acum au fost bărbați? Mark Manson încearcă marea cu degetul și oferă câteva explicații.
De ce vizita lui Trump în Europa e considerată o catastrofă diplomatică
Statele Unite se îndepărtează de conceptul de zonă monetară optimă, iar lucrurile care se întâmplă acum ar trebui observate cu atenție și de europeni în legătură cu zona euro.
Comic: Îmi plac comicurile subtile care au dinozauri și se referă la încălzirea globală indirect
Artă: Sculpturi din sârmă realizate de Roberto Fanari, un artist italian
Muzică: David Gilmour cu melodia Girl in the Yellow Dress. Videoclipul e un exemplu foarte bun de cât de bine poate fi folosită animația grafică (desen) pentru a ilustra o idee.
Multe cărți medievale arată cavaleri luptându-se cu melci. Aparent există o explicație logică foarte interesantă pentru chestia asta (video mai jos).

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *