Cei de la Știrileprotv.ro ar trebui să se caute un pic

image_pdfimage_print

Se dă una bucată articol cu titlul ”Statul a devenit cel mai puternic contraceptiv. De ce nu mai fac românii copii”

Se citește articolul și se constată niște lucruri:

  1. Românii nu fac copii pentru că sunt vremurile grele.
  2. Femeile vor carieră și de aia amână să facă copii
  3. Românilor le e teamă de relații și de aia nu fac copii
  4. Un sociolog zice niște platitudini despre sistemul de sănătate și de educație care sunt proaste apoi de salarii. De parcă sunt proaste de ieri de aia nu fac oamenii copii, plus că nu știm de ce oamenii făceau copii mai mulți în trecut când sistemele erau la fel de proaste sau mai rău. Deci fix pix, iarba e verde, cerul e albastru.

După ce citești articolul rămâi și te întrebi de unde până unde titlul? E clickbait? Se referă la comentariul sociologului?

Că nu înțeleg cum e vina statului că sunt vremuri grele. Capitalismul sau statul au crescut prețul roșiilor în piață?

E vina statului că românii vor cariere? Sau că le e teamă de relații? Care e treaba statului în toată povestea asta?

E o diferență între statul nu ajută românii și statul e motivul pentru care românii nu fac copii. Și totuși doamna aia de la știrileprotv care a scris articolul așa ne zice, că statul român e contraceptiv și de aia nu fac românii copii. Și apropo de statul contraceptiv, dacă am fi trăit în perioada comunistă când statul încuraja activ natalitatea (a se citi interzis la avorturi) ce ar fi scris doamna asta de la protv? Cum ar fi sunat titlul clickbait atunci că sunt foarte curios.

Dacă e un domeniu pe care aș dori să îl văd automatizat de AI e presa de care scrie articole de genul ăsta fără nicio noimă. Sunt convins că un AI ar fi scris un articol mai bun decât ăsta și ar fi găsit un titlu decent, exceptând cazul în care cineva reușește să creeze un AI care să scrie clickbait.

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *