Boris Johnson vrea europenii înapoi în UK

image_pdfimage_print

Am trăit să o văd și pe asta: Boris Johnson vrea europenii înapoi în UK:


Vorbim de omul care a susținut campania Brexit cu ardoare și a spus că va fi super mega simplu să obțină un acord cu UE. Iată-l acum spunând europenilor să se întoarcă în UK la muncă. Oare a rãmas fãrã imigranti pe care sã poatã da vina?
O parte din cei care au părăsit Marea Britanie se vor întoarce, dar mulți alții nu o vor mai face fie de teama coronovirusului fie din cauza incertitudinii aduse de Brexit.
Trăim cu adevărat vremuri nebune.

Spune și altora

7 Comments

 1. Care e ciudatenia?
  Nu l-am auzit pe boris johnson sa ceara sa ca uk sa participe la planuril faraonice ale ursulei: green deal si ala financiar. Omul doar vrea sa poata decide pentru tara lui ce i se pare mai bine fara sa fie constrans de bruxelles. Ma astept si la alte declaratii de acest gen, in special invitatii pentru diverse companii de relocare in uk.

  1. Ciudatenia e ca vorbim despre un om care a demonizat imigrantii. Ani de zile la rand a spus ca imigrantii sunt naspa, din cauza lor a crescut criminalitatea in UK, ca stau pe ajutoare sociale in UK si nu vin la munca samd.
   Sunt destule critici valide care pot fi aduse UE, dar UK a fost cea care a impins multe dintre lucrurile alea pe agenda. UK spre exemplu a sprijinit aderarea Romaniei si a Bulgariei la UE. Acum se plang de imigrantii din Romania.

 2. Pe de alta parte, europenii pe care el ii vrea inapoi vor trebui sa se auto-izoleze pe banii lor pentru doua saptamani cand se intorc. angajatorii nu ii vor sustine. Si nu e nicio perspectiva prea curand ca UK (care se doreste a fi din nou o superputere pe cont propriu) sa faca ce face de exemplu Austria care testeaza oamenii la aeroport in Viena.
  Pai sigur ca isi doreste imigranti, orice tara isi doreste, dar imigrantii sunt un sac de box foarte bun pentru politicieni. E foarte convenabil sa dai vina pe ei ca sa distragi atentia de la rateurile tale si ale Guvernului tau. Boris e expert la capitolul asta. Eu cred ca dorinta lui si a elitei conservatoare care il sustine e sa poata sa trage de pe imigranti (dar si restul populatiei) cat mai mult. De ce sa nu mai bagam si un visa fee sau un NHS surcharge fee la taxele existente? Iar cand nu mai sunt buni de lucru implementam un Windrush 2.
  E adevarata treaba asta cu „sa poata decide pentru tara lui ce i se pare mai bine fara sa fie constrans de bruxelles„. De exemplu, eu cred ca Brexit va incuraja foarte mult munca la negru, dar tind sa cred ca elitei conservatoare ii surade aceasta idee. Poate suna a conspiratie, dar daca ne uitam la SUA care isi controleaza destinul cum e cu imigratia si drepturile pentru muncitori?

  1. Johnson la fel ca Trump stie un singur lucru: sa dea vina pe altii si sa incerce sa castige alegerile. Odata castigate alegerile trebuie sa si livreze iar acolo lucrurile incep sa nu mai iasa.
   Da, si eu cred ca Johnson are nevoie de imigranti ca de aer, dar nu pt munca ci pt a da vina pe ei. La fel cum are nevoie de Brexit nu pt tara ci propriul orgoliu si a ramane cu ceva in istorie. Momentan are 40,000 de morti la capitolul “realizari”.

   1. Probabil mai mult de 40000 (https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-deaths-england-wales-excess-ons-covid-19-a9509871.html)
    Sunt de acord cu tine legat de faptul ca a fost bun la a castiga alegeri, dar e adevarat si ca s-a trezit intr-o criza mai serioasa.
    In timp, vor fi suficiente studii si statistici si vom putea trage concluzii mai potrivite, dar pentru mine s-au intamplat niste lucruri catastrofale: au fost spitale care au trimis pacienti inapoi la azile desi aveau coronavirus si ca urmare in UK avem un exces de 20 de mii de morti in azile fata de anul trecut (https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-britain-carehomes/exclusive-uk-coronavirus-outbreak-kills-at-least-20000-in-care-homes-reuters-calculation-idUSKBN22O2MV). Totodata, criza de PPE din sistemul medical.
    Nu dau vina doar pe Boris sau Guvernul actual pentru lucrurile astea, dar conservatorii au fost la putere in ultimii 10 ani, iar sistemul a dat chix.
    Eu nu sunt asa de critic ca a impus restrictiile cu cateva saptamani mai tarziu, dar imi pun problema daca nu trebuia ca Guvernul Britanic prin MI6 sa stie de situatia reala din China unde clar trebuie sa fii fost mai multi morti decat a fost declarat. E clar ca noi cetatenii obisnuiti nu aveam cum sa stim, dar as zice ca ei trebuia…

    1. Raspunsul UK-ului la criza cauzata de coronavirus s-a bazat pe intalnirile grupului COBRA, unde teoretic erau multi oameni destepti. Daca te uiti prin ce s-a discutat pe acolo ai sa vezi ca au fost semnale de la specialisti, dar Guvernul s-a facut ca nu vede. In alte ocazii inclusiv specialistii s-au inselat.
     Cert e ca UK a reusit sa depaseasca Italia la nr. de morti si asta desi a avut timp berechet sa se pregateasca si sa observe ce se intampla inclusiv in Italia.
     Legat de impunerea carantinei, sunt studii din 1919 – 1920 din timpul gripei spaniole care arata ca cea mai eficienta metoda non-farmaceutica de combatere a raspandirii gripei spaniole a fost carantina rapida. Orasele care au intrat mai repede in carantina au avut rate de mortalitate mai mica si revenire economica mai viguroasa cam in toate cazurile. Asta a fost acum 100 de ani. De atunci au mai fost carantine, inclusiv pentru Ebola si alte boli virale. Intotdeauna carantina rapida a fost solutia non-farmaceutica cea mai eficienta. Ce a facut UK-ul nu are sens.
     Stii ce a facut UK? S-a bazat pe un studiu care spunea ca nu poti opri virusul pentru ca oricum se va raspandi.https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/213717/dh_131040.pdf
     Doar ca studiul ala vorbea despre o epidemie de gripa, nu de SARS. Studiul ala nu luase in calcul niciodata posibilitatea de a baga intreaga tara in carantina pentru ca nu se face asa ceva pentru gripa.
     Dar gripa nu omoara atat de multi oameni precum SARS

  2. Da, e posibil sa creasca numarul de imigranti la negru, dar cred ca vor fi imigranti din afara UE in mare parte. Si cel putin o perioada de timp imigratia spre UK va scadea din cauza economiei in corzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: