Și autoritățile britanice umflă cifrele ca să dea bine

image_pdfimage_print

Credeați că doar Guvernul Român dă măști și echipamente de protecție medicală doar din pix? Ei bine, Guvernul Britanic face și el nasoale. Încă din aprilie apăruseră voci care spuneau că nu au primit numărul de echipamente sanitare care erau puse pe hârtie. Guvernul în schimb spunea că s-a ținut de cuvânt și a trimis echipamentele necesare în cantitățile necesare.
Și se pare că și unii și alții aveau dreptate. Cum? Ei bine, uite așa (sursă)

Downing Street said gloves are sometimes counted individually, meaning an order of 100 would actually be 50 pairs – but stressed this is not always the case

Adică o pereche de mănuși = 2 echipamente de protecție. Când guvernul zicea că a dat 100 de echipamente de protecție, erau probabil 50 de perechi de mănuși.
Dar asta nu e tot, ghici ce altceva se mai consideră echipament de protecție (sursă):

The government says paper towels count as PPE

Adică prosoapele de hârtie (din alea de aveți și voi prin bucătărie poate) erau numărate tot ca echipamente de protecție.
Poate înțelegeți acum de ce Marea Britanie are cel mai mare număr de morți din Europa și e momentan nr. 4 mondial cu mai bine de 44.200 de morți confirmați, în timp ce Franța, cu o populație apropiată are 29,800.

Spune și altora

2 Comments

  1. Intrebarea e daca la fel a raportat si decesele. In romania au fost raportate o gramada de decese “covid” doar doar vor servi mai bine altui scop. De la o vreme incoace nu mai “raporteaza” comorbiditatile fiecarui caz in parte ca era prea batator la ochi.
    Statistica e o arma propagandistica pe care fiecare politician o manevreaza conform propriilor interese. Efectele adevarate vor putea fi evaluate doar la distanta.
    https://lyricstranslate.com/ro/alexandru-andrie%C8%99-la-rovine-lyrics.html

    1. E greu de spus ce s-a intamplat in Romaina. In UK se pare ca nr de cazuri e subraportat, numarul real de morti fiind undeva spre 60.000 – 65.000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *