De ce ANAF praf, motivul nr. 213412

image_pdfimage_print

Se întâmplă uneori ca anumite chestii mărunte să mă zgârie pe creier mai tare decât ar trebui. Astăzi a fost unul din acele momente când am citit o declarație a lui Anghel Florin Daniel, vice-președinte ANAF referitoare la split TVA:

“Toate problemele care ar putea interveni sunt analizate iar ANAF o sa faca fata. O sa vedeti procedura astazi si veti vedea ca ne-am pregatit. Toate structurile teritoriale au luat legatura cu CECAR samd, am aflat care sunt problemele si in baza lor am incercat sa le rezolvam. Daca totusi vor exista probleme, le vom indrepta. (Din sala, da, pe banii nostri”. Stiu ca nu am aici o sarcina usoara. Tot timpul oameni care vor gasi beneficii sau dezavantaje. Solutia noastra e sa facem tot ce tine de noi fara a crea disconfort contribuabililor. Restul discutiilor, cel putin la aceasta ora, sunt inoportune”, a mai spus oficialul Fiscului.

Trecând peste tonul exagerat de optimist referitor la implementarea split TVA (voi reveni asupra subiectului), vreau să remarc o chestie:

CECCAR vine de la Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania. Știți cât TVA trebuie să știi pentru a deveni membru CECCAR? ZERO! Trebuie să știi contabilitate, nu TVA sau alte taxe.

Știți unde sunt oamenii care știu TVA și cu care (probabil) s-a consultat ANAF? Au și ei o organizație numită CCF, sau Camera Consultanților Fiscali. Culmea e că oamenii de la CCF au și venit cu propuneri concrete pe problema split TVA, apărute inclusiv în presă. Cu atât mai mult e stranie declarația.

Poate că scăparea asta pare mică, dar mie mi se pare îngrijorător că al doilea om ca funcție din ANAF nu pare să facă distincția între CECCAR și CCF deși unii sunt cu contabilitatea, alții sunt cu taxele.

Și dacă vreți să citiți mai multe despre Anghel Florin Daniel: Link 1, Link 2,

Spune și altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *